Bakan Işıkhan'dan belediyelere borç bildirimi! Erdoğan talimat vermişti - Son dakika

Bakan Işıkhan'dan belediyelere borç bildirimi! Erdoğan talimat vermişti - Son dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin borçlarına ilişkin gerçekleştirdiği açıklamanın ardından Vedat Işıkhan, SGK borçlarına dair belediyelere bildirim gönderildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün AKP grup toplantısında CHP'li belediyelerin borçlarına dair açıklamalarda bulunmuş ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu borçları tahsil edeceğini açıklamıştı. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelere, SGK prim borçlarının ödenmesi için bildirim göndereceğini belirterek, “31 Mart yerel seçimlerinden önce SGK'ye prim borçları biriken belediyelerin olduğuna dikkati çekmiş ve belediyelerin borçlarını ödemesi için bir çağrı yapmıştık. Bunu sözde bırakmadık, SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik.” açıklamasını yaptı.
Bazı belediyelerin, çağrıyı dikkate alarak borçlarını ödeme iradesi gösterdiğini ifade ederek “Ancak bunca uyarıya rağmen hala harekete geçmemiş olan belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla." ifadelerini kaydetti.

isik.png

"PRİM BORÇLARI 96 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI"

Vedat Işıkhan, yapılan bütün uyarıların ardından SGK'nın, kanunun öngördüğü şekilde alacaklarını tahsil etmesi gerektiğini vurguladı ve “Elbette bu bizim tercih ettiğimiz bir yol değil, ancak ilgili belediyelerin prim borçları artmış durumda ve her geçen gün de bu borçlar büyümekte. Bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor.” dedi.

SGK’ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerektiğini ifade eden Işıkhan, “Bugün itibarıyla belediyelerin prim borçları toplam 96 milyar liraya ulaşmış durumda ve bu borcun yüzde 80'i belediye şirketlerine aittir. Esasında bu milli bir kaynaktır. Vatandaşımızın çalışarak, üreterek, alnının teriyle bütçeye kazandırmış olduğu doğal bir gelir kaynağıdır.” ifadelerini kaydetti.

sgk.png

"TAHSİLATI SORUNSUZ ATLATMAK İSTİYORUZ"

Emek sömürüne engel olmaya çalıştıklarını ileri süren Işıkhan, tahsilat sürecini sorunsuz halletmek istediklerini belirtti ve "Amacımız, SGK'ye olan prim borçlarını tahsil ederek, kayıt dışı ile mücadele ederek ve istihdamı artırarak SGK'nin prim gelirlerini artırmaktır, emeklilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımıza daha iyi imkanlarla hizmet vermektir.” ifadelerini kullandı.

“Bizler sosyal güvenlik gibi devlet ve millet için hayati önem taşıyan toplumsal bir temel ihtiyacın hem ihyası hem de sürdürülebilirliği için çalışıyoruz.” açıklamasında bulunan Işıkhan, SGK’ye olan borçların yapılandırılması ve ödeme planlarının oluşturulması için, belediyelere her desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.