Bakan Şimşek: Deprem bölgesinde mücbir sebep hali sona eriyor

Bakan Şimşek: Deprem bölgesinde mücbir sebep hali sona eriyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem bölgesinde mükelleflerle ilgili bir açıklama yaptı.

6 Şubat’ta Türkiye’yi derinden etkileyen ve binlerce can kaybına yol açan depremlerin ardından bir yılı aşkın süre geçti. Resmi raporlar, bu felaketin ekonomik etkisinin 100 milyar doları aştığını ortaya koyuyor.

11 ilde hem maddi hem de manevi açıdan büyük tahribata neden olan depremin yarattığı psikolojik ve ekonomik yaraların sarılmasına yönelik çabalar devam ederken, bu bölgelerde ilan edilen "mücbir sebep hali" üçüncü kez uzatılarak 30 Ağustos 2024’te sona erecek.

DSÖ: 6 Şubat depremleri bölgede son zamanların en büyük felaketlerinden biriydi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pek çok kişinin uzatılmasını beklediği uygulamayla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Şimşek, depremden etkilenen illerdeki mücbir sebep halinin bu ay sona ereceğini belirtti.

Bakanlıktan Mehmet Şimşek'in kullandığı 'locals' kelimesi hakkında açıklama - Politikyol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sonrası bölgede uygulanan mücbir sebep halinin bu ay son bulacağını duyurdu.

Şimşek'in sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşım şöyşe:

"Depremden sonra uygulamaya aldığımız mücbir sebep hali bu ay sona eriyor. Mücbir sebep halleri devam eden mükelleflere ise taleplerine bağlı olarak ilave süre imkanı tanıyoruz."