Bakan Tunç açıkladı: Ensarioğlu Narin cinayeti hakkında ne demek istedi?

Bakan Tunç açıkladı: Ensarioğlu Narin cinayeti hakkında ne demek istedi?
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili 'Bilip de söylemememiz gerekenler var" sözlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolmasının ardından katledildiği öğrenilen Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun Narin cinayeti hakkında 'Bilip de söylemememiz gerekenler var" sözleri eleştirilere neden olurken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gazetecilerin Ensarioğlu'nun bildikleri sorgulandı mı sorsunu yanıtladı.

Adalet Bakanı Tunç, "Galip Bey bu konuda ne demek istediğini basın mensuplarına açıkladı, burada dosyanın gizliliğine vurgu yaptı. O dosyanın gizliliğine vurgu yapan kısmı çıkarıldığında konu bağlamından kopmuş oluyor. Çok hassas bir konu bu, burada yanlış anlamalara sebep olan cümleler kurmamamız gerekiyor. Bu konuda özellikle herkesin hassas olması lazım" sözleriyle gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe kırsalında kuran kursundan çıktıktan sonra haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün süren arama çalışmalarının ardından köyün bir buçuk kilometre yakınlarındaki Eğerturmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşıldı.

Türkiye'nin yakından takip ettiği cinayete ilişkin soruşturmalar devam ederken aralarında birinci derecen aile yakınlarınında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Dün akşam saatlerinden itibaren anne amca ve abinin de aralarında bulunduğu 10 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu cinayete ilişkin verdiği röportajda aile üyelerini yakından bildiğini ve tanıdık bir aile olduğunu vurguladığı açıklamalarda bulundu. Ensarioğlu yaptığı açıklamada, "Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek birşey söylemek istemiyoruz. Bir taraftan aile çok büyük acı yaşarken, aile bireylerinden tutuklama ve yeni gözaltılar var... Onları daha fazla yaralayacak, somut bir delile oturtmadan, ilgili birimler tarafından netleştirilmeyen bir şeyi bizim ifade etmemiz de doğru değil." ifadelerine yer vermişti.