Bakan Tunç'tan Narin açıklaması: Kamera görüntüleri incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderildi

Bakan Tunç'tan Narin açıklaması: Kamera görüntüleri incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderildi
Bakan Tunç, Narin Güran cinayeti soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu. Cinayete ilişkin kamera görüntülerinin olduğunu ifade eden Tunç, görüntülerin incelenmek üzere TÜBİTAK’a gönderildiğini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8 yaşında canice öldürülen kız çocuğu Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. Cinayete ilişkin kamera görüntülerinin bulunduğunu ifade eden Bakan Tunç, görüntülerin incelenmek üzere TÜBİTAK’a gönderildiğini aktardı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada,

"21 Ağustos'ta kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni 19 gün sonra bir dere yatağında bulundu. Soruşturmalar etkin bir şekilde devam etti. Narin'in katillerinin tespiti ve hak ettikleri en büyük cezayı almaları konusunda bir beklenti var. Kimsenin şüphesi olmasın karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. Soruşturma aşamasında şu anda 12 şüpheli tutuklu, 3 adli kontrol kararı verilen kişiler var. 268 kişinin ifadesi alındı, birtakım DNA tespitleri var.

GERİYE DÖNÜK HTS KAYITLARI İNCELENİYOR

HTS kayıtları var, geriye dönük inceleniyor. Bunun yanı sıra baz çakışmaları tespit edildi. Cinayet mahallinde kimlerin olduğuna yönelik baz çalışmaları yapılıyor. Birtakım kamera görüntüleri var, bunlar TÜBİTAK'a gönderildi. Burada özellikle hem elde edilen adli tıpın ortaya koyduğu DNA tespitleri, soruşturma gizli tabii ki. Gizlilik kapsamında özellikle teknik verilerle ilgili kamuoyuna yansımayan hususlar söz konusu.

Soruşturmanın selameti açısından farklı yorumlara neden olacak hususlardan kaçınmak gerekiyor. Narin kızımızın katilleri mutlaka tespit edilecek, çok uzun sürmez. Yargılama neticesinde onun katil ya da katilleri hesap verecekler. Biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı söyledik.

'AYŞENUR'UN YAPTIĞI SOYKIRIMI KINAMAKTI'

Ayşenur Ezgi Eygi'nin yaptığı oradaki soykırımı kınamaktı. bir insan hakları savunucusu, ABD'de üniversiteyi bitirdi, bu sene mezun olmuştu. ABD'de mezuniyet töreninde 'Filistin'e özgürlük' diye haykırdı. Vatandaşımızın yabancı bir ülkede şehit edilmesini biz takipsiz bırakamazdık. İç hukuktan kaynaklanan hakkımızı hemen kullandık. Otopsi işlemleri önce Filistin'de yapıldı. Sonrasında naaşı Türkiye'ye getirildi, İzmir Adli Tıp Başkanlığı'nda da otopsi yapıldı. Geçen hafta da Ayşenur Ezgi kardeşimizi edebiyete uğurladık. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Sayın Cumhurbaşkanımız konuşma yapacak, mutlaka bu konuya da değinecektir. Uluslararası Adalet Divanı'na da delilleri takdim edeceğiz." ifadelerini kullandı.