Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Son düzlükteyiz

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Son düzlükteyiz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram platformuna getirilen erişim engeline dair açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim kısıtlamasının kaldırılması için yürütülen müzakerelere dair açıklamalarda bulundu.

"SON DÜZLÜKTEYİZ"

Uraloğlu, "Arkadaşlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor, çok ciddi aşama katettik. Son düzlükteyiz. Çok uzatmadan anlaşmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Ciddi aşama kaydettik

Türkiye, katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikaları gerekçe göstererek 2 Ağustos itibarıyla Instagram'a erişim engeli getirmişti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz'da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Instagram'ın Haniye ile ilgili taziye mesajlarını engellemesini eleştirdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Filistin ve İsmail Haniye suikastıyla ilgili paylaşımlara getirilen kısıtlamalar nedeniyle bu kararı aldığını duyurdu.

"NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan sosyal medya platformu X üzerinden bir mesaj paylaştı. Sayan mesajında "Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.