Bakanlık açıkladı: '6 kişide virüs tespit edildi'

Bakanlık açıkladı: '6 kişide virüs tespit edildi'
Sağlık Bakanlığı, 2024 yılında Türkiye’de Batı Nil Virüsü tespit edilen altı vakayı duyurdu. Avrupa’da ise virüs kaynaklı ölümler artarken, enfeksiyonun yayılmasını önlemek için sivrisineklerden korunma önerildi.

Sağlık Bakanlığı, 2024 yılı itibarıyla Türkiye’de Batı Nil Virüsü enfeksiyonuna rastlanan altı kişiyi duyurdu. Açıklamada, hastaların takip ve tedavilerinin sürdüğü belirtilirken, Batı Nil Virüsü'nün Türkiye'de 2010 yılından beri görüldüğü vurgulandı. Avrupa genelinde yaz aylarında hızla yayılan virüs, dokuz ülkede en az 69 kişiye bulaştı ve sekiz kişinin ölümüne neden oldu.

sgdhfgjnhgj.jpg

YUNANİSTAN, İTALYA VE İSPANYA'DA ARTIŞ GÖSTERDİ

Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi'ne (ECDC) göre, Batı Nil Virüsü'nün yayılmasıyla birlikte, Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkelerde vakalar artış gösterdi. ECDC, sivrisineklerden korunmak için kovucu kullanımı ve uygun giyinmenin önemini vurguladı. Batı Nil Virüsü enfeksiyonlarının çoğu belirgin semptomlara yol açmazken, yaklaşık yüzde 20’si Batı Nil ateşi olarak bilinen belirtilerle kendini gösteriyor.