Barış ve Demokrasi Partisi'ndeki belediyede başkan yardımcılığından İsveç'te atlara tecavüze...

Barış ve Demokrasi Partisi'ndeki belediyede başkan yardımcılığından İsveç'te atlara tecavüze...
Barış ve Demokrasi Partisi'nden Mardin'in Kızıltepe ilçesinde belediye başkan yardımcısı olan daha sonra hakkında PKK bağından ötürü dava açılan ve devamında İsveç'e firar eden Senanik Öner atlara tecavüz ederken yakalanmıştı, aldığı ceza belli oldu.

Türkiye'de terör örgütü PKK üyeliğinden araması olan ama İsveç'te firari olarak yaşayan Senanik Öner Helsingborg kenti yakınlarındaki bir ahırdaki atlara tecavüz ederek çevredekiler tarafından fark edilmişti. Fark edenlerin ihbarı üzerine olay yerine polisler sevk edilmiş, ardından Öner, polislere bıçakla mukavemet (karşı koyma) gösterse de polisler tarafından etkisiz hale getirilerek tutuklanmıştı.

Görülen davada ceza belli oldu. İsveç basınına göre Helsinborg Mahkemesi, Öner'e atlara cinsel istismar ve polise bıçaklı saldırı suçlarından 1 yıl 4 ay hapis cezası verdikten sonra kendisine yönelik sınır dışı talebini de reddetti.

TECAVÜZ ANI KAMERALARDA

Öner'in atlara tecavüz ettiği anlar ahırın güvenlik kamerası kayıtlarına yansımıştı. Ahırın sahibi kamera görüntülerini kontrol ettikten sonra fiili görmüş ve derhal polislere haber vermişti.

SENANİK ÖNER'İN PKK İLE OLAN BAĞLANTISI VE FİRAR SEBEBİ

Türkiye tarafından terör örgütü PKK üyeliğinden aranan Senanik Öner'in Barış ve Demokrasi Partisi'nden Mardin'in Kızıltepe ilçesinde belediye başkan yardımcısıyken gözaltına alındığı ve örgüt yöneticiliğinden yargılandığı davada aldığı cezanın onaylanması aşamasında yurt dışına kaçtığı belirtiliyor.