Başsavcılığın TÜİK kararı belli oldu

Başsavcılığın TÜİK kararı belli oldu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin TÜİK yöneticileri hakkındaki suç duyurusu için "soruşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verdi. CHP'li Gamze Taşcıer, kararı siyasal yargının bir örneği olarak nitelendirdi.

CHP'nin, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya ve TÜİK Başkan Yardımcıları hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "soruşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, 19 Temmuz 2024 tarihinde TÜİK yöneticileri hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

'SORUŞTURMAYA YER YOK'

tuik-turkiye-istatistik-kurumu9485.jpgAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin TÜİK yöneticileri hakkında yaptığı suç duyurusu için "soruşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, bu karara tepki göstererek, "Adaletin temelinde toplumda güvenin tesis edilmesi yatar ve yargı süreçlerinin şeffaflığı bu güvenin teminatıdır. TÜİK’in şeffaf ve objektif olmadığına dair yargı kararları mevcutken, Savcılık enflasyon oranlarını belirleyen ve memur maaşlarını doğrudan etkileyen bir kurum için somut bir gerekçe görmemiş. Bu karar, siyasal yargının net bir örneğidir." dedi.