Beyin tümörleri hastalarının ne kadar ömürleri kaldığı belli mi oluyor?

Beyin tümörleri hastalarının ne kadar ömürleri kaldığı belli mi oluyor?
Beyin tümörü hastalarının ne kadar ömürlerinin kaldığını yakın zamanda tespit edebileceklerini dile getiren Türk doktorlar umut oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışan Türk doktorlar tarafından beyin tümörü hastalarının ne kadar ömürlerinin kaldığının tespit edilme ihtimali olan buluş umut oldu. Yakın gelecekte bu buluşun beyin tümörü hastalarının ömürlerinin ne kadar kalıp kalmadığını tespit etmeye yardımcı olacağı öngörülüyor.

2.jpg

Baylor Tıp Fakültesi Nöroşirürji Bölümünde çalışmalarını yürüten Yardımcı Doçent Dr. Akdes Serin Harmancı (solda), konuyla ilgili açıklamalarını yaptı.

"Yaptığımız çalışmalarda bir hastada hem glial hem de nöronal özellikler taşıyan hücrelerin yaygın olması durumunda, hayatta kalma sonuçlarının daha iyi olduğunu gördük. Bu bulgu, hastalar ve doktorları için önemli bir prognoz değeri taşıyor. Buluşumuzun, glioma beyin tümörü hastalarının yaşam süresini tahmin etmeye ve glioma için yeni tedavi hedefleri bulmaya yardımcı olabileceğini düşünüyoruz"

"ABD’de Türkiye’den gelen çok yüksek potansiyele sahip bir araştırma grubu var. Umuyorum ki aramızdaki iletişim daha kuvvetli olursa bu tarz interdisiplinel araştırmaları Türkiye odaklı da yapabiliriz"