Bilal Erdoğan’ın şirketinin 3 yıldır vergi ödemediği ortaya çıktı

Bilal Erdoğan’ın şirketinin 3 yıldır vergi ödemediği ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın şirketlerinden birinin üç yıldır vergi ödemediği ortaya çıktı. Erdoğan’ın arkadaşı Aziz Torun da vergi ödemeyenlerin arasında yer alıyor.

Giderek ağırlaşan ekonomik kriz ve enflasyon yurttaşların belini bükerken bir yandan da uygulanan kemer sıkma politikaları ile halkın cebindeki üç kuruşa göz dikiliyor. Ancak her geçen gün, iktidara yakın isimlere ait şirketlerin vergi ödemediği açığa çıkıyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Mis Hediyelik Eşya Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin uzun yıllardır ortağı olarak görev yapıyor. İstanbul Ticaret Odası’nın kayıtlarına göre, 2009 yılında kurulan bu şirketin yüzde 25’i Bilal Erdoğan’a aitken diğer ortakları ise Ali Bahadır Yeşil ile Mustafa Esenkal.

Gelir İdaresi Başkanlığı’na göre, Mis Hediyelik Eşya isimli şirketin 2021, 2022 ve 2023 yılında hiç vergi ödemediği ortaya çıktı. Şirketin merkezi olarak gösterilen İstanbul’un Fatih ilçesindeki adreste ise “Çay Saati” isimli bir kafe bulunuyor:

bilal.png

ARKADAŞI DA VERGİ VERMEDİ

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı olan ve İstanbul’un Mecidiyeköy ilçesindeki Ali Sami Yen Stadyum arazisi üzerine yaptığı inşaatta 10 işçinin yaşamını yitirmesiyle tanınan Aziz Torun’un da vergi vermediği açığa çıktı.

Aziz Torun’un sahibi olduğu, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi’nin de 2021, 2022 ve 2023 yıllarında vergi ödemediği öğrenildi.

toryn.png

TEKEL ARAZİSİNİ ALMIŞTI

Aziz Torun’un Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) isimli şirketi, Beykoz Paşabahçe Mahallesi’nde bulunan ve İstanbul Boğazı’nın en kıymetli bölgeleri arasında kabul edilen eski Tekel Fabrikası, 2012 yılında özelleştirmeyle almıştı.

Torunlar GYO, en son İstanbul Boğazı’nda yer alan bu araziye milyonlarca lira değerinde otel, rezidans ve yalılar inşa etmeye hazırlanırken proje kapsamında, yalı ve rezidansların dışında bir de 129 odalı bir otel yapılacağı belirtildi.