Bingöl depreminin ardından uzman isim uyarıda bulundu

Bingöl depreminin ardından uzman isim uyarıda bulundu
26 Temmuz 2024 saat 18.27 sıralarından Bingöl Karlıova'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür deprem yerinin can sıkıcı olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz haftalardan bu yana süren ülkenin dört bir yanındaki depremler yurttaşları korkuturken dün akşam saatlerinde Bingöl Karlıova'da meydana gelen sarsıntının ardından jeoloji uzmanı Prof. Dr. Naci Görür 'den kritik bir uyarı geldi.


AFAD'ın açıkladığına göre, dün 18.27 sıralarında Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4.1 büyüklüğünde yerin 11.86 km derinliğinde bir deprem meydana geldi. X hesabı üzerinden açıklama yapan Görür yaşanan sarsıntının küçüklüğüne karşın gerçekleştiği bölgenin can sıkıcı olduğuna dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

HEM KAF HEM DE DAF'A YAKIN

Görür açıklamasında, Kuzey Anadolu Fay hattı ile Doğu Anadolu Fay hattına dikkat çekerek, " Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz." ifadelerinde bulundu.