Bir baro başkanı daha AKP il başkanı oldu! Yargı bağımsızlığına darbe üstüne darbe

Bir baro başkanı daha AKP il başkanı oldu! Yargı bağımsızlığına darbe üstüne darbe
Afyonkarahisar Barosu Başkanı avukat Turgay Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Afyonkarahisar İl Başkanı olarak atandı.

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Baro Başkanı Muhammed Burak Gül’ün AKP Kahramanmaraş İl Başkanı olarak görevlendirilmesinin yankıları sürerken aynı durum Afyonkarahisar'da da yaşandı. Afyonkarahisar Barosu Başkanı avukat Turgay Şahin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Afyonkarahisar

İl Başkanı yapıldı. Baro başkanlığı görevini bırakmayan Şahin’in ekim ayında gerçekleştirilecek baro seçimlerine kadar görevini devam ettirmeyi düşündüğü iletildi. Şahin’in, AKP hakkında paylaşımlarda bulunduğu sosyal medya hesaplarında ise “AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı – Afyonkarahisar Barosu Başkanı” ifadeleri bulunuyor.

elmadag-7.png

KAHRAMANMARAŞ BAROSU BAŞKANI DA İL BAŞKANI OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Barosu Başkanı avukat Muhammed Burak Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Kahramanmaraş il başkanı olarak atanmıştı. Gül, bu kararı sosyal medya hesabından duyurarak, “Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Sayın cumhurbaşkanımıza şahsıma emanet ettikleri bu onurlu ve kutlu görev için şükranlarımı sunuyorum. Umudun, icraatın ve geleceğin adı AK Parti 23 yaşında” açıklamasını yapmıştı.

Söz konusu karara, yargı bağımsızlığını baltaladığı gerekçesiyle tepki yağarken Gül, ekim ayında yapılacak olan seçime kadar baro başkanlığı görevine devam edeceği kaydetmişti.

elmadag-6.png