Boğaziçi Üniversitesi genel sekreter yardımcılığına Ensar Vakfı'ndan atama!

Boğaziçi Üniversitesi genel sekreter yardımcılığına Ensar Vakfı'ndan atama!
Boğaziçi Üniversitesi’nin genel sekreter yardımcılığına Pendik Belediyesi'nin eski başkan yardımcısı ve Ensar Vakfı mütevelli heyetinin eski üyelerinden olan Vahap Doğan atandı.

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, genel sekreter yardımcılığına Karaman’da 45 çocuğun cinsel istismara uğraması ile gündeme gelen Ensar Vakfı’nın mütevelli heyeti üyesi Vahap Doğan’ı atadı. Politikyol'dan Mehmet Baran Kılıç'ın aktardığına göre, Doğan aynı zamanda AKP'li Pendik Belediyesi'nde 2019-2024 yılları arasında başkan yardımcılığı görevini de yürütmüştü.

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi daha önce de AKP'li belediyelerde çalışan birçok kişiyi üniversitede işe almış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP yönetimindeyken İSKİ'de çalışan Uğur Kandemir, Boğaziçi Üniversitesi genel sekreter yardımcılığına getirilmişti.

AKP'Lİ BELEDİYELERDEN ATANAN İLK İSİM DEĞİL

İBB'de çalışan Bahattin Toptaş ise Boğaziçi Üniversitesi’nde şube müdürü yapılmış, İSKİ'de çalışan Abdülbasit Körük de işe alınmıştı. Bu üç isim yaklaşık iki ay önce, AKP’li Hatay Belediyesi'ne 'transfer' olmuştu. Aynı zamanda, geçtiğimiz günlerde, Beykoz Belediyesi’nin AKP döneminde belediye başkan yardımcılığı yapan Nihat Mutlu, Boğaziçi Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'na, AKP’li Beykoz Belediyesi'nde özel kalem müdürlüğü yapmış Muhammed Acar da destek hizmetleri şube müdürlüğüne atandı. İSKİ’de AKP döneminde çalışmaya başlayan Ramazan Kesik de Sağlık, Kültür ve Spor Daire başkanlığına getirilmişti.