Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan yurt inşaatının ihalesi teröriste verildi

Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan yurt inşaatının ihalesi teröriste verildi
Boğaziçi Üniversitesi’nde bulunan ve daha önce bir işçinin iş cinayetine kurban gittiği yurt inşaatının ihalesinin, radikal İslamcı terör örgütü İBDA-C’ye üye olduğu gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Sedat Taktak’a verildiği ortaya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs’te bulunan yurt inşaatında, geçtiğimiz günlerde Abdülkadir Doğan isimli bir inşaat işçisi, üzerine kamyon devrilmesi sonucunda hayatını kaybetmişti. Söz konusu inşaatın ihalesinin, radikal İslamcı terör örgütü İBDA-C’ye üye olduğu gerekçesiyle hüküm giymiş Mehmet Sedat Taktak’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Çevre Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne verildiği ortaya çıktı.

İstanbul Valiliği’ne bağlı İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, söz konusu yurt ihalesinin 158 milyon 200 bin TL değerinde olduğu aktarıldı. İhalenin Çevre Mühendislik ile Bakırcı Yapı ve Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi’nin iş ortaklığına verildiği açığa çıktı. Çevre Mühendislik’in yönetim kurulu başkanı ise İBDA-C terör örgütü üyeliği suçundan 2000 yılında yakalanan ve ardından tutuklanarak mâhkum edilen Mehmet Sedat Taktak. Taktak, aynı yıl tahliye olduktan sonra İBB iştiraki Boğaziçi Peyzaj İnşaat Müşavirlik Teknik Hizmetler Ağaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde (BİMTAŞ) genel müdür yardımcılığı görevine getirildi. Ardından, 2002 yılında mülkiye müfettişlerinin yürüttüğü soruşturmadan sonra İBDA-C’ye üye olduğu gerekçesiyle görevden alındı. Söz konusu şirket toplam değeri 2 milyar 204 milyon TL olan ihale aldı.

bogazici.png

“ BASKILAR BİZİ KORKUTMUYOR”

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektörler Melih Bulu ve Naci İnci yönetiminde hukuksuz bir şekilde pek çok öğrencinin ve akademisyenin kartları iptal edilirken kartı iptal olan mezunlar da her ayın ilk cuması okulun önünde toplanıyor. Ancak, okul yönetiminin bu karardan geri adım atmadığı bildirilirken bu hafta sonu da üç öğrencinin okul giriş kartlarının iptal edildiği ifade edildi.

Cumhuriyet’in aktardığına göre, kartı iptal edilen öğrencilerden biri olan Talha Keskin okulda ikinci yılı olmasına rağmen 3 kere kartının iptal edildiğini ifade etti ve “Okulda ikinci senem olmasına karşın benim üçüncü kart iptalim. Gerekçe verilmedi ancak biz anlıyoruz neden olduğunu artık. Hafta sonu okulda rektörün uluslararası hukuk konferansı vardı. Kendi çevresini ağırladığı, bu konferansın kayıt formunu dolduran, yönetimin de muhalif olduğunu bildiği öğrencilerin kartları iptal edilmiş.” ifadelerini kaydetti.

Keskin, “Ancak, rektörün bu baskıları bizi korkutmuyor. Rektör bizim okulun bazı yerlerinde olmamızı istemiyor. Nerede olmamızı istemiyorsa orada olmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.