Bomba iddia! AKP’den vekil transferleri için 500 milyon liralık bütçe

Bomba iddia! AKP’den vekil transferleri için 500 milyon liralık bütçe
Gazeteci Mustafa Balbay, katıldığı yayında AKP’nin 11 milletvekilini transfer etmek için hazırlandığını ve bu transferler için 500 milyon liralık bir bütçe ayırdığı bilgisini aldığını açıkladı.

Gazeteci Mustafa Balbay, TELE1 ekranlarındaki Gün Oartası isimli programa konuk oldu. Söz konusu programda, gündem hakkında yorumlarda bulunan Balbay, AKP’nin milletvekili transferi hazırlıklarına ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı.

Balbay, yayında gerçekleştirdiği açıklamalarda, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından önümüzdeki dönemde 3 seçeneğin olduğunu söylediklerini ifade ederek bu seçeneklerin,

“1- CHP’nin tek başına iktidarı

2- AKP’nin her yöntemi kullanarak yeniden güçlü seçenek olma arayışı

3- Üçüncü bir seçeneğin ortaya çıkması” olduğunu iletti.

Şimdilerde üçüncü yolun ortaya çıkmasıyla ilgili her şeyin çökmüş göründüğünü söyleyerek Meral Akşener’in ve İYİ Parti’nin durumuna işaret eden Balbay, “Gelecek Partisi ve DEVA’nın artık bir adım yukarı çıkamayacaklarına dair tabloyu kabul etmesi, Yeniden Refah Partisi’nin patinaja girmesi… Bu tablo üçüncü yolun artık şu aşamada görünmediğini gösteriyor” açıklamasında bulundu.

balbay2.png

“11 VEKİL TRANSFERİ”

Balbay, AKP’nin 11 milletvekili transfer etmeye hazırlandığını ifade ederken “Hamza Dağ biraz önce açıkladı. Milletvekillerinde 2 dedi. Ama ben 11 vekilin hedeflendiğini duydum” ifadelerini kaydetti.

TRANSFER ÜCRETİ SIZDI

AKP’nin partilerine geçecek transferler için en az 500 milyon lira bütçe ayırdığı bilgisi aldığını ifade eden Balbay, “Böyle bir ortamda AKP’ye geçmek için ya kişisel olarak istikbalinizi düşünüyorsunuz demektir, ya da AKP’ye geçmekten başka çareniz kalmamış demektir. Yani her yöntem kullanılarak. Ankara’da AKP’nin bu tür transferler için en az 500 milyon lira ayırdığı konuşuluyor” ifadelerini kaydetti.

balbay3.png

“AĞIRLIKLI OLARAK İYİ PARTİ VE GELECEK PARTİSİ”

Balbay, yaptığı açıklamada, söz konusu transferlerin ağırlıklı olarak İYİ Parti ve Gelecek Partisi’nden olacağını ileterek “2 tane Yeniden Refah Partili bekliyorum. 1 tane Saadet Partili bekliyorum. Belediye başkanlarının ağırlıklı olarak İYİ Parti’den bekliyorum.” açıklamasını yaparken ağırlıklı olarak İYİ Parti ve Gelecek Partisi’nden yoğun bir şekilde geçiş olabileceğini ifade etti.

Balbay, “DEVA’da Babacan’ın bir şekilde kendince katı durduğu söyleniyor. Orada çözüm olursa blok halinde olur. Sur’da delik açılmış ama o anlaşılıyor” dedi.