Can Atalay'dan AYM kararına itiraz: 'Vekilliğim yeniden tanınmalı'

Can Atalay'dan AYM kararına itiraz: 'Vekilliğim yeniden tanınmalı'
Can Atalay, Anayasa Mahkemesi’nin vekilliğini düşüren kararının ardından vekilliğinin yeniden tanınmasını ve kararın derhal uygulanmasını talep etti. Atalay, meclisin saygınlığı için hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) vekilliğinin düşürülmesine dair verdiği “Yok hükmündedir” kararının ardından Can Atalay bir açıklama yaptı. Atalay, vekilliğinin yeniden tanınmasını talep etti. Açıklamanın tamamı, Atalay’ın X hesabında şu şekilde yer aldı:

gunm-fuxgaawddu.jpeg

"Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) vekilliğinin düşürülmesine dair verdiği “Yok hükmündedir” kararının ardından Can Atalay bir açıklama yaptı. Atalay, vekilliğinin yeniden tanınmasını talep etti. Açıklamanın tamamı, Atalay’ın X hesabında şu şekilde yer aldı:Anayasa Mahkemesi’nin bir kez daha gelişmeyi hukuk zeminine çekme kararını hem kendim hem de ülkem için çok önemli buluyorum.
Milli iradeye ve kolu bacağı budanmış dahi olsa demokrasiye zerre saygısı olanlar memlekete daha fazla zarar vermemelidir.

gunm-pixqaaw4wp.jpeg

Artık söz konusu olan meclisin hukukudur.

Artık söz konusu olan meclisin saygınlığıdır.

Artık söz konusu olan meclise talimatla işlem yaptırılmasına itirazdır.

Anayasa Mahkemesi Kararı’nın derhal uygulanarak hukuka dönülmesini, Anayasa açık hükümlerinin uygulanmasını, zaten kaybettiğimi hiçbir zaman düşünmediğim vekilliğimin yeniden tanınmasını, hakkımda art arda verilen hak ihlalleri kararlarının doğal sonucu olarak tahliye edilmemi bekliyorum.

Yenileyerek diyorum ki: Anayasa Mahkemesi kararının gereklerinin ivedilikle uygulanmasını, Anayasa’nın açık hükümlerine daha fazla direnilmemesini, zaten hiç düşmediği tespit edilen milletvekilliğine ilişkin tüm prosedürün yerine getirilmesini, Anayasa Mahkemesi’nin konu ile ilgili üç kararının doğal ve zorunlu sonucu olarak bekliyorum."