Can Atalay’dan kanlı oturum açıklaması: Meclis, anayasayı çiğneyerek varlığını sürdüremez

Can Atalay’dan kanlı oturum açıklaması: Meclis, anayasayı çiğneyerek varlığını sürdüremez
Gezi Parkı tutuklusu Can Atalay, yeni bir açıklama yayınladı. Yeni bir Meclis oturumunun önemli bir fırsat olabileceğini ifade eden Atalay, TBMM Başkanı'na da sorumluluğunu hatırlattı.

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 31 Mart yerel seçimlerinde TİP Hatay Milletvekili seçildikten sonra milletvekilliği düşürülen Can Atalay, sürece ilişkin yeni bir mesaj paylaştı.

Söz konusu mesajda, kendisine yapılan haksızlığa ve anayasa kararlarına uyulmamasına karşı mücadele eden herkese teşekkür eden Atalay, "Bitirilmek için aylardır uğraşılan “Olay” her aşamada hukuku, adaleti, kurumları ve en sonunda Meclis’i nasıl içine alarak, tüketerek, kirleterek ve genişleyerek devam ediyor" ifadesini kullandı.

atalay-1.png

HUKUKUN AÇIK EMRİ

Sürecin ancak hukukun açık emri yerine getirildiği zaman durabileceğini belirten Atalay, "Can Atalay’ı hapiste tutmayı başarabilmek konunun en önemsiz detayı. Ancak ne var ki Anayasa’ya uymak, hukuka bağlılık basit bir işleme, Can Atalay’ın milletvekili listesine yeniden yazılmasına gelip düğümlendiği için etrafından dolaşılamıyor, bastırıldıkça daha zorlayıcı biçimde ortaya çıkıyor." açıklamasını yaptı.

TBMM BAŞKANI'NA SORUMLULUĞUNU HATIRLATTI

Atalay, gönderdiği mesajda, kriz çözülmediği sürece konunun sürekli gündeme geleceğini söyleyerek TBMM Başkanı'nın sorumluluğunu hatırlattı ve "Anayasa Mahkemesi Kararı basit bir işlem gerektiriyor. Sorumluluk ve çözüm Meclis Başkanı’ndadır. Milletvekilleri listesine adım yazılacak, eğer gerekli görülüyorsa karar Meclis kürsüsünden okunacak. Bütün işlem bu basitliktedir." dedi.