Cemaat liderinin oğlu Emlak Konut’a yönetici oldu

Cemaat liderinin oğlu Emlak Konut’a yönetici oldu
Nakşibendi tarikatına bağlı Kıbrısi Cemaati’nin liderinin oğlu Ahmet Nazım Adil’in Emlak Konut’a yönetici olduğu ortaya çıktı. Murat Kurum’un bakan olmasıyla müdür yapılan Adil’in, söz konusu cemaatin veliahtlarından olduğu biliniyor.

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçiminde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilemeyince tekrar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı yapılan AKP’li Murat Kurum, tepki çeken atamalara imza atıyor.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de teknik uzman yardımcısı olan Ahmet Nazım Adil, kısa bir zaman önce Uygulama Müdürü olarak görevlendirildi.

Ahmet Nazım Adil’in Nakşibendi Tarikatı’na bağlı Kıbrısi Cemaati’nin lideri Muhammed Mehmet Adil’in oğlu olduğu biliniyor.

Emlak Konut’un yöneticisi yapılan Adil’in, “Nazım Kıbrısi” olarak bilinen dedesi Mehmet Nazım Adil, Nakşibendiliğin Hâkkâni kolunun kurucusu. Mehmet Nazım Adil’in, ezanın Arapça okunmasının yasak olduğu dönemde, Kıbrıs’a gittiği ilk gün Arapça ezan okuduğu ve 1 hafta hapis yattığı biliniyor. Ayrıca, Mehmet Nazım Adil, serbest bırakılınca Lefkoşa’nın en büyük camisi olan Selimiye’nin şerefesine çıkıp yeniden Arapça ezan okumuş ve kendisine dava açılmıştı.

cemaat2.png

Adil’in, davayı beklerken Lefkoşa’nın köylerini gezip Arapça ezan okumaya devam etmiş ve aynı zaman dilinde, hakkında 114 dava açılmıştı. 100 yılı aşan mahkumiyet süresi gündeme gelen Adil’in, Kıbrıs’ta 1960’lı yıllarda adada olaylar başlarken Türklere, ‘Malınızı mülkünüzü Rum’a satıp adayı terk edin’ şeklinde telkinde bulunduğu öne sürüldü.

Nazım Kıbrisi’nin 2014’te ölmesinin ardından cemaatin başına oğlu Muhammed Mehmet Adil geçti. Cemaatin merkezini Kıbrıs’tan İstanbul Beykoz’a taşıdı. Emlak Konut’a yönetici yapılan Ahmet Nazım Adil de cemaatin veliahdları arasında bulunuyor.

KIZILAY’DAN EMLAK KONUT’A

Geçtiğimiz günlerde, Emlak Konut’un Genel Müdürlüğü’ne de Yasir Yılmaz atandı. Aynı zamanda, skandallarla anılan Kızılay’ın Yönetim Kurulu Üyesi olan Yasir Yılmaz’ın, eski AKP Milletvekili Halil Yılmaz’ın oğlu olduğu biliniyor. Yasir Yılmaz 2019 tarihinde, AKP’den Kütahya Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmuştu.