Cezaevi şartları kötü olduğu iddia edilen Timur Cihantimur'un şartlı tahliyesi tartışılıyor!

Cezaevi şartları kötü olduğu iddia edilen Timur Cihantimur'un şartlı tahliyesi tartışılıyor!
ABD'de yargılama süreci devam eden Timur Cihantimur'un avukatları cezaevi şartlarının kötü olması nedeniyle şartlı tahliye talebinde bulunurken, Savcı Yardımcısı Kristine Kearney, sunduğu dilekçede, şartların kötü olmadığını yazdı.

Ehliyetsiz kullandığı lüks aracıyla aşırı hız yapması sonucu Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan Timur Cihantimur'un ABD'de (Amerika Birleşik Devleti) Massachusetts eyaletindeki Boston Bölge Mahkemesi’nde yargılama sürecinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Basında bir süredir Timur Cihantimur'un çok kötü şartlar altında cezaevinde kaldığı ve psikolojisinin bozulduğu yönünde iddialar konuşulurken Cihantimur'un avukatlarının bu nedenle devam eden yargılama sürecinde şartlı tahliye talebinde bulundukları öğrenilmişti.

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Newark kentindeki ceza yerleşkesinin ne kadar güvenli olduğu konusunda avukatlar ile savcılık arasındaki tartışma sürüyor.

Avukatları Cihantimur'un güvensiz ortamda kaldığını iddia etmeleri nedeniyle şartlı tahliye talep ederken, savcılık bu duruma itiraz ediyor. Savcı yardımcısı Kristine Kearney'in söz konusu durum hakkında mahkemeye sunduğu dilekçede cezaevi şartlarının iddia edildiği gibi 'kötü ve güvensiz' olmadığını sundu.

CEZAEVİNDE EĞİTİMİNE DEVAM ETTİĞİ VE KART OYUNU OYNADIĞI ÖĞRENİLMİŞTİ

Geçtiğimiz gün ise Timur Cihantimur'un ölümüne neden olduğu Oğuz Murat Aci'nin avukatı Burak Erden konuya ilişkin iki sayfalık bir cezaevi raporu sunmuştu. Boston Federal Mahkemesine sunduğu raporda Erden, Cihantimur'un cezaevinde kaldığı şartları ayrıntılarıyla yer verirken çok çarpıcı detaylar dikkat çekti.

Timur Cihantimur'un kaldığı cezaevinde rahatının yerinde olduğunu belirten raporda, kart oyunları oynamasının yanı sıra babasıyla haftada üç gün görüntülü konuştuğu bilgisine yer verilmişti.

SAVCILIK ŞARTLI TAHLİYE TALEBİNİ ENGELLEDİ

Savcılık, ceza yerleşkesindeki görevlilerle yaptıkları görüşmeye dayanarak, Cihantimur’un hafta içi günlerde kaldığı odada gün boyu sadece vardiya değişiminde zorunlu olarak tutulduğunu, bunun dışında sabah 8’den öğleden sonra 4’e kadar derslere katıldığını belirtti. Cihantimur’un kaldığı odada kitap okuduğu, bazen de kart oyunları oynadığının tespit edildiği kaydedildi.

Savcı Yardımcısının mahkemeye sunduğu dilekçede, Newark'taki çocuk ve gençlik yerleşkesinde içinde bulunduğu şartların kötü ve güvensiz olmadığını savundu.