CHP’li Bakan’dan Ali Yerlikaya’ya soğuk duş

CHP’li Bakan’dan Ali Yerlikaya’ya soğuk duş
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, Türkiye’de bulunan 3 milyon 103 bin Suriyelinin 729 bininin beyan ettiği adresinde bulunmadığını açıklamasının ardından CHP’li Murat Bakan’dan Yerlikaya’ya art arda sorular geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği açıklamada, "Yabancıların tamamının adres beyanlarında oturup oturmadıklarını araştırdık. Tamamını büyük bir titizlikle yaptık. 3 milyon 103 bin Suriyelinin 729 bininin beyan ettiği adresinde olmadığını gördük" ifadelerini kaydetmişti.

Ali Yerlikaya’nın bu açıklaması, muhalefet sıralarından büyük bir tepki görmüş ve bir itiraf olarak kabul edilmişti. Söz konusu açıklamaya tepki gösteren CHP İçişleri Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından Bakan Yerlikaya'ya zor sorular yöneltti.

bakan.png

"Sayın Bakan sığınmacılarla ilgili “çaresizlik” içeren açıklamanızı bir kez daha okumanızı tavsiye ediyorum!” ifadelerini kullanan Bakan, kaçak göçmen krizinin sosyo-ekonomik bir sorun ve aynı zamanda bir “Milli Güvenlik” sorunu haline geldiğini vurguladı ve Yerlikaya’ya, “Farkında mısınız?” diye sordu.

Bakan, yaptığı açıklamada, “Bu krizin özgeçmişi ve ardından izleyicisi olan mevcut iktidar, duruma o kadar duyarsız ve kontrolü kaybetmiş vaziyette ki, ülkenin İçişleri Bakanı'nın evinde dahi Suriyeli sığınmacılar kayıtlı!” ifadelerini kullanarak Yerlikaya’nın 729 bin Suriyelinin beyan ettiği adreste olmadığı açıklamasını anımsattı.

yerlikaya2.png

"NÜFUS SAYIMINI NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?"

Yerlikaya’ya, “Sığınmacılarla ilgili toplumdan sakladığınız başka şeyler de var mı? Bu nedenle mi konu hakkında verilen onlarca soru önergesini yanıtsız bırakıyorsunuz?” sorularını yönelten Bakan, İçişleri Bakanı olarak Yerlikaya’nın bile sayısını bilmediği kadar kaçak yabancının bulunduğuna dair kapalı nüfus sayımının ne zaman yapılacağını sordu.

“Ayrıca bu sayımda “AB Göç ve İltica Paktı’nda” olduğu gibi biyometrik veri toplamalısınız! Böyle bir planınız olmadığını biliyoruz, bunu yapmalı ve bu verileri kamuoyu ile paylaşmalısınız!” ifadelerini kullanan Bakan, Bakanlığın Türkiye’ye düzensiz, kaçak şekilde giriş yapan kişilere "gel adres beyanında bulun, başvuru yap" dediğini ve bunları yapınca bu kişilerin düzenli göçmen olarak kabul edildiğini ifade etti.

bakan2.png

Murat Bakan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Tüm bunlar olurken, bir de "baktık evde yoklardı" diyorsunuz. Bu açıklamalarınızdaki çaresizlik karşısında bir kez daha soruyorum, halktan göçmenler konusunda gizlenen başka şeyler de var mı Sayın @AliYerlikaya” ifadelerini kullanarak noktaladı.