CHP'li Tuncay Özkan’a Cumhurbaşkanına hakaret davası | Son dakika

CHP'li Tuncay Özkan’a Cumhurbaşkanına hakaret davası | Son dakika
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 250 bin TL’lik tazminat davası açıldı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sarf ettiği sözler nedeniyle tazminat davası açıldı. Özkan’ın hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan savcılığa şikayet dilekçesi sunulduğu belirtilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özkan’a 250 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, "CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan aleyhine, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan mesnetsiz ve düzeysiz açıklamaları nedeniyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açılmıştır." ifadelerini kaydetti. Aydın, aynı zamanda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, bir şikayet dilekçesi sunulduğunu da duyurdu.

milletvekili-4-001.png

NE OLMUŞTU?

CHP’li Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, muhalefeti hedef alarak "Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizim çıktı" ifadelerine tepki göstermişti.

Erdoğan’a yanıt veren Özkan, Erdoğan'a "züppe" ifadesini sarf edince AKP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mahir Ünal, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u göreve çağırmış ve "Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünü hatırlatmıştı.