CHP'li vekilden kritik uyarı! Domates krizi kapıda

CHP'li vekilden kritik uyarı! Domates krizi kapıda
Eskişehir’deki domates üreticileri için bıçağın kemiğe dayandığını vurgulayan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, yaşlanacak domates krizine işaret etti.

Eskişehir Mihalgazi’de seraları ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, AKP iktidarının politikaları sonucunda çiftçilerin, ürününü maliyetinin altında satmaya mecbur bırakıldığını ve tüketicilere de ürünlerin almakta zorlanılan fiyatlara ulaştığını ifade etti. Süllü, yıllardır zor durumda olan üretici için bu yıl tablonun daha ağırlaştığına dikkat çekerek iktidarın tutarsız politikalarıyla Türkiye’nin dört bir yanında iktidara seslerini duyurmaya çalışan çiftçilerle birlikte, Eskişehir’deki domates üreticileri için de bıçağın kemiğe dayandığını belirtti.

Gazete Duvar'dan Gizem Örnek'in aktardığına göre, ilçedeki seraların boş olduğunu veya ürünelrin toplanmadığını gördüğünü kaydeden Süllü, en ucuz domatesin kilosunun 25, 35 lira olduğunu, marketlerde, manavda kilosunun 60, 70 liralara çıktığını ifade etti. Domates krizi ile birlikte kışın salça fiyatlarının da iyice artacağını vurgulayan CHP’li vekil, üreticinin zarar etmesinin tüketiciye de yansıdığına işaret ederek tutarlı bir tarım politikası olmamasının, üreticiye de tüketiciye de maliyetinin ağır olduğunu belirtti.