Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılanmasına başlandı

Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılanmasına başlandı
Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği 4'ü tutuklu 28 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Engin Polat, Alper Kürşat Polat, Sezgin Polat ve Ahmet Gün katılım gösterdi.

Dilan Polat ve diğer tutuksuz sanıklar, avukatlarıyla birlikte duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, sanıkların kimlik tespiti işlemleri sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılanmasına başlandı Engin Polat kimdir? Dilan Polat kimdir?

İstanbul merkezli 6 ilde, 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan ve ardından devam eden operasyonlar kapsamında, Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da yer aldığı 24 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma sürecinde, Dilan Polat, Engin Polat ve Sinem Sıla Doğu dahil olmak üzere toplam 16 kişi tutuklanmış, ayrıca 27 şirkete kayyum atanmasına karar verilmişti.

14 Haziran'da gerçekleştirilen Sulh Ceza Hakimliği'nin aylık tutukluluk incelemesi sonucunda, Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu, Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verilmişti.

Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, 19 Ağustos'ta Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesine tutukluluğa itiraz dilekçesi sunmuş ve bu başvurunun ardından Dilan Polat'ın tahliyesine karar verilmişti.