Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bu kez Atatürk’ü unutmadı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bu kez Atatürk’ü unutmadı
Milli bayramlara dair anma mesajları ve Cuma hutbelerinde Atatürk’ün anılmadığı gerekçesiyle sıklıkla eleştirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin mesajı dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Çanakkale Zaferi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi milli gün ve bayramlarda yayınladığı anma mesajlarında ve kuruma bağlı camilerde okunan Cuma hutbelerinde Atatürk’ün adının anılmaması tepki çekiyor.

ATATÜRK'Ü 'HATIRLADI'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği son paylaşım dikkatleri çekti. Erbaş, Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’na dair kutlama mesajında, bu kez Atatürk’ü unutmadı. Söz konusu paylaşımda, "Bu toprakları bizlere vatan kılan zaferlerimizden #MalazgirtZaferi'nin 953’üncü yıldönümü ve 30 Ağustos Zaferimizin vesilesi #BüyükTaarruz’un 102’nci yıl dönümü dolayısıyla Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canlarını ortaya koyarak nice destanlar yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.” ifadelerini kullanan Erbaş, bu defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.