Diyanet İşleri Başkanlığı tuvalete 6 milyon TL harcamış!

Diyanet  İşleri Başkanlığı tuvalete 6 milyon TL harcamış!
Ayrılan yüksek bütçe ve yaptığı harcamalarla isminden söz ettiren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tuvaletlerinin yapım ve onarımına 6 milyon lira harcandığı öğrenildi.

Milyonlarca yurttaşın açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildiği bir ortamda, Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı lüks harcamalar ve ayrılan yüksek bütçe ile sıklıkla gündeme gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Diyanet'in kullandığı lüks makam araçları gündemde çok konuşulan ve tepki toplayan meseleler arasında yerini alırken konuya ilişkin başkanlık yetkilerince hiçbir açıklama yapılmadı.

Birgün'den Mustafa Bildirici'nin haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı tuvaletlerinin bakım ve onarımı için 6 milyon TL'lik bir harcama gerçekleştirdi. Başkanlığın Ankara Bilkent'te bulunan hizmet binasındaki tuvaletlerin yapılması için harcanan yüksek miktar dikkat çekti.

31 KALEM İNŞAAT MALZEMESİ TEMİN EDİLMİŞ

Diyanet İşleri Başkanlığının Ankara Bilkent'te bulunan hizmet binasının tadilatı için ayrılan bütçede çeşitli inşaat malzemelerinin temin edildiği öğrenildi.

Toplam 6 milyon TL’lik harcama kapsamında hizmet binasının C Blok’unda yedi katındaki tuvaletler ile A Blok zemin katta bulunan tuvaletlerin bakım, onarım ve tadilatının yapılacağı bildirildi.

Diyanet’in 6 milyon TL’yi gözden çıkardığı tuvalet tadilatı kapsamında 31 kalem inşaat malzemesi temin edildi. Yükleniciden talep edilen bazı malzemeler, ihale dosyasında şöyle sıralandı:

• Abdesthane karo seramik yapımı

• Abdesthane paslanmaz ayak dayama

• Laminat kapı

• Kapı hidroliği

• Bizoteli flotal ayna