Diyarbakır'da Narin için yürüyüş düzenleniyor

Diyarbakır'da Narin için yürüyüş düzenleniyor
Diyarbakır'da 21 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi bulundu. Narin'in ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, Diyarbakır Barosu adalet çağrısında bulunarak bugün Şeyh Said Meydanı'nda yürüyüş düzenleyecek.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak aranan Narin'in cansız bedeni bulundu. Evine 1-1,5 kö uzaklıktaki dere yatağına çuval içinde gömülü halde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Diyarbakır Barosu Narin'in ölüm haberinin ardından:

"Diyarbakır’da, Tavşantepe mahallesinde 19 gündür kaybettirilen Narin’in ölümüne ilişkin haberi, büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşamını yitiren Narin’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun. Baromuzca, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında maddi gerçeğin açığa çıkartılması, fail/faillerin tespiti ve yargılanması açısından süreç titizlikle takip edilmektedir. Narin’in kesin ölüm sebebi yapılmakta olan otopsi sonrası belirlenecektir. Diyarbakır Barosu olarak, fail/faillerin yargılanması ve cezalandırılması için yargı sürecinin takipçisi olmaya devam edeceğimiz hususunda Narin’e söz veriyoruz." mesajını paylaştı.

NARİN İÇİN YÜRÜYECEKLER

yeni-proje-2024-09-08t165041-491.png

Baro, Amed Çocuk Ağı öncülüğünde bugün saat 19.00'da Şeyh Said Meydanı'na yürüyüp basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Yürüyüşe Başak Demirtaş da katılacak.