Dünyalar Arasında sergisine 1 günde 6 bin ziyaretçi

İstanbul Modern’de Japon sanatçı Chiharu Shiota’nın "Dünyalar Arasında" sergisi büyük bir ilgiyle karşılandı. Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı şerefine düzenlenen sergi, açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğruyor.

Özellikle 12 Eylül’de sergiye olan yoğun ilgi, İstanbul Modern’in önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu ve sergiyi bir günde 6 bin kişi gezdi.

SERGİDE "HAFIZA", "VAROLUŞ", "GÖÇ", "YOLCULUK", İNSAN DENEYİMİ" TEMALARI EKSENDE

d2.jpg

Serginin küratörlüğünü üstlenen İstanbul Modern Şef Küratörü Öykü Özsoy Sağnak ve Asistan Küratör Yazın Öztürk, Chiharu Shiota’nın performans, video, yerleştirme ve resim gibi çeşitli sanatsal ifade biçimlerini bir araya getirdiği bu kapsamlı çalışmasında, hafıza, varoluş, göç, yolculuk ve insan deneyimi gibi temaları ele aldığını belirtti.

Shiota, sergiye İstanbul’un Asya ile Avrupa’nın buluşma noktası olmasından ilham alarak “Dünyalar Arasında” adını verdi. 2015 yılında Japonya’yı Venedik Bienali’nde temsil eden sanatçının bu sergisi, izleyicilere hem kişisel hem de kolektif hafızayla bağlantılı bireysel hikayeleri keşfetme fırsatı sunuyor.

20 NİSAN 2025 TARİHİNE KADAR SERGİ AKTİF

d3.webp

Japan Foundation’ın ortaklığı, Japon Büyükelçiliği, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ve Arnica’nın destekleriyle düzenlenen sergi, 20 Nisan 2025 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.