e-Devlet’te yeni dönem: Para gönderme sistemine bir yenisi daha eklendi!

e-Devlet’te yeni dönem: Para gönderme sistemine bir yenisi daha eklendi!
e-Devlet Kapısı'na yeni bir hizmet eklendi.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yapılan duyuruya göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde geliştirilmiş olan FAST Sistemi'nin katman servislerinden biri olan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS) için e-Devlet Kapısı üzerinden yeni bir hizmet başlatıldı.

KOLAS DEVREYE GİRDİ

KOLAS Sorgulama hizmeti sayesinde vatandaşlar, çeşitli bankalar ve elektronik para kuruluşlarında (EPK) tanımlı olan kolay adres bilgilerini tek bir ekranda hızlı ve kolay bir şekilde görüntüleyebiliyorlar.

e-Devlet'te 'dijital kimlik' uygulaması hayata geçirilecek - Son Dakika Haberleri

Kolay adres, IBAN numarasını hatırlamaya gerek kalmadan para transferi ya da ödeme yapılacak kişilerle paylaşılabilen ve hesabın bulunduğu kurumlar tarafından tanımlanabilen pratik bir bilgi olarak dikkat çekiyor.

Telefon numarası, e-posta adresi, TC, vergi, yabancı kimlik numaraları ya da pasaport numarası gibi bilgilerle hesaplar eşleştirilebilecek ve bu bilgiler para transferlerinde kullanabilecek.

Yeni hizmet, vatandaşların farklı bankalarda tanımlı olan kolay adres bilgilerini e-Devlet Kapısı üzerinden hızlıca sorgulamalarına olanak tanıyor. Çeşitli banka EPK uygulamalarında tanımlanan tüm kolay adres bilgileri tek bir ekran üzerinden sorgulanarak kontrol edilebilecek.

Hizmeti kullanmak için e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak "Kolay Adres Sorgulama" başlığı aratılabilecek.