Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde skandal olay! Anne kız hayatının şokunu yaşadı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde skandal olay! Anne kız hayatının şokunu yaşadı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde damar sertliği sebebiyle ameliyat olan anne ve kızı hayatlarının şokunu yaşadı. Hastane masraflarına ilişkin bilgilendirilmeyen anne ve kıza 40 bin TL’lik fatura çıkarıldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi'nde damar sertliği (ateroskleroz) sebebiyle ameliyat olan 60 yaşındaki S.G., ameliyat ücreti hakkında bilgilendirilmediği ileri sürüldü. Aynı zamanda, bunu kendisi talep etmediği halde günlüğü 500 TL olan özel odaya alındı ve bunun için ekstra ücret talep edildi.

ODA TV'de yer alan habere göre, S.G'nin kızı D.M.Y. hastane görevlilerinin, “Siz talep ettiğiniz için özel oda ayarladık” dediklerini ancak kendilerinin böyle bir talepte bulunmadığını iletti ve hastanenin 40 bin TL fatura çıkardığı ve SGK olmasaydı en az 700 bin TL olacağı söylendiğini kaydetti.

whatsapp-image-2024-08-07-at-15-k0jn.webp

“TANIDIK ECZANE BULUN”

8 Temmuz günü hastaneye yatan S.G., 22 Temmuz günü taburcu edildi. Yaşlı kadın, “İzinli taburculuk” sebebiyle ilaçlarını alamayarak fenalaştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi'ne giden D.M.Y ilaç alamadıklarını belirtti ve “Bütün herkes, hemşireler, doktorlar taburcusunuz deyip damar yolunu çıkarttılar. Biz eve gittik ama annem ilaçlarını kullanamadı. Reçeteyi alamazsınız. Çıkışınız sistemden yapılmıyor dendi. Ücret ödenmediği için acile bile gidilse bakılmayacağı söylendi” ifadelerini kaydetti.

D.M.Y., eczaneden borç nedeniyle ilaç alamadığını belirterek ''Tanıdık eczane bulun'' denildiğini aktardı.

Hastane görevlilerinin, kendisine “Tüm Türkiye sizi arıyor. Hastaneden kaçmışsınız. Kaçak gözüküyorsunuz” dediklerini anlatan D.M.Y., “Kendilerinin taburcu ettiklerini inkar ediyorlar” ifadeleriyle duruma isyan etti.

“ANCAK ANNEM HUZUREVİNE GİTMEK İSTERSE ONUN YAPILACAĞI SÖYLENDİ”

Evrak Kayıt Birimi'nin 40 bin TL ödenmeden ilaç alamayacaklarını söylediğini ifade eden D.M.Y., zor durumda olduklarını ve annesinin sağlık durumunun giderek kötüleştiğini belirterek kendilerine “Nereye giderseniz gidin kimse bunu karşılamaz hastanenin paraya ihtiyacı var” dendiğini iletti. D.M.Y., görevlilerin çözüm için yalnızca ''Huzurevine gitmek isterse annemi oraya gönderebilirlermiş'' dediklerini aktardı.