Ehliyet sahiplerini sevindirecek haber! O şart kalkıyor

Ehliyet sahiplerini sevindirecek haber! O şart kalkıyor
Şubat ayında TBMM’den geçen düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc'ye kadar motosiklet kullanma izni verilmişti. Şimdi ise yeni bir düzenleme hazırlanırken, ehliyet sınıflarının kapsamının genişletileceğinin sinyalleri veriliyor.

Şubat ayında yürürlüğe giren 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile birlikte, Türkiye’deki B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc'ye kadar motosiklet kullanma hakkı tanınmıştı. Söz konusu düzenleme, milyonlarca yurttaşa, motosiklet kullanımında geniş bir seçenek sunmuştu.

SÜRÜCÜ KİMLİKLERİ İÇİN ART ARDA DEĞİŞİKLİKLER

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de bulunan yaklaşık 35 milyon ehliyet sahibin için birçok ehliyet sınıfında yaş şartlarını yeniden düzenlemişti. Örneğin, D sınıfı ehliyet için yaş sınırı 26'dan 24'e indirilirken M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler için ise yaş sınırı 16'ya düşürülmüştü.

Eylül ayında yürürlüğe girmesi beklenen yeni düzenlemenin detayları ise sürücüler için merakla bekleniyor çünkü bu düzenleme, farklı ehliyet türleri arasında geçiş yapabilme imkânı sunmayı öngörüyor.

ehliyet.png

O ŞART KALDIRILACAK

Milyonlarca sürücüyü sevindiren bu yeni düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulmuş ve şehir içi ulaşımda çeşitlilik sağlanması amaçlanmıştı. İddialara göre, yetkililer B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'lik motosikletleri kullanabilmeleri için tanınan haktan sonra ek düzenlemeleri de değerlendirecek.

B sınıfı ehliyeti sürücüler için motosiklet kullanımıyla ilgili belirli eğitimlerin yeterli görüldüğü bu düzenlemenin, önümüzdeki dönemlerde A2 sınıfı motorları da kapsayacak bir biçimde genişletilmesi değerlendiriliyor.