Emekli maaşlarına yüzde 20 zam mı yapılacak? İletişim Başkanlığı açıkladı

Emekli maaşlarına yüzde 20 zam mı yapılacak? İletişim Başkanlığı açıkladı
Yılbaşında emekli ve çalışanlara yapılacak zam oranıyla ilgili çıkan iddialara İletişim Başkanlığı'ndan yanıt geldi. Başkanlık, zam oranının en fazla yüzde 20 olacağına dair söylentilere açıklık getirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın organlarında ve sosyal medyada yayımlanan, "Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın Londra'da yabancı yatırımcılara yılbaşında çalışan ve emeklilere en fazla yüzde 20 zam yapılacağına dair açıklama yaptığı" iddialarının asılsız olduğunu X hesabından duyurdu.

EMEKLİYE EN FAZLA YÜZDE 20 ZAM İDDİLARINA AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin merkezden yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Merkez Bankası Başkanı Karahan, Londra'da görüştüğü yabancı yatırımcılara 'yılbaşında çalışan ve emeklilere en fazla yüzde 20 zam planlandığını' söyledi" yönündeki haberlerin doğru olmadığı belirtildi.

iletisim-baskanligi-25-katli-binaya-sigamadi-969372-5.webp

Açıklamada, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın Londra'daki toplantıda bu konu hakkında herhangi bir soru almadığı ve böyle bir bilgilendirme yapılmadığı ifade edildi.

İletişim Başkanlığı, toplantıda çalışan ve emeklilere yönelik zam oranlarına dair bilgi verilmediğini belirterek, bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

asdadsasdasdad.jpg