Emekli olacaklar için önemli haber! Tam 2 sene fark edecek

Emekli olacaklar için önemli haber! Tam 2 sene fark edecek
Emeklilik için gün sayanları ilgilendiren birçok yeni güncellemenin yer aldığı yeni yasanın detayları belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu yasaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Emeklilik sisteminin yenilenmesi noktasındaki talepler çalışanlardan gelmişti ve iktidarın bu konuda bir adım atıp atmayacağı belirsizliğini koruyordu. Fakat Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dönüş yolunda gerçekleştirdiği açıklamalar, emeklilik sisteminde bazı değişikliklerin yapılabileceğini işaret etti.

Yeni emeklilik düzenlemesinde, yaş düzenlemesi yapılacağı kesin olmasa da gündemdeki yerini koruyor. Kadınların emeklilik yaşının 58'den 60'a, erkeklerin ise 60 olarak sabitlenmesi değerlendiriliyor.

emekli.png

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İPUCU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 50. yılı kutlamaları dönüşünde emeklilik sistemi hakkında açıklamalar yaptı. Erdoğan, emeklilik sisteminde düzenlemeler yapılabileceğini ifade etti fakat herhangi bir detay vermedi.

emekli3.png

STAJYER VE ÇIRAKLIK DÖNEMİNE DÜZENLEME

Yeni yasada maaş uygulamalarından taban maaş kaldırılmasına kadar birçok değişiklik olabileceği ileri sürülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, düzenlemeye ilişkin resmi bir açıklama yapmadı ancak emeklilik adayları stajyerlik ve çıraklık dönemlerinin çalışma süresi olarak sayılmasını istiyor.

Staj ve çıraklık dönemlerinin de emeklilik hesabına dahil edilmesini isteyen adaylar, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bu dönemi ‘iş’ olarak kabul etmediğini ifade ediyor.