Emekli zamlarından sonra bankalar emekli maaşlarına promosyon vermeyi hedefliyor

Emekli zamlarından sonra bankalar emekli maaşlarına promosyon vermeyi hedefliyor
Emeklilere yapılan zam sonrası şimdi de gözler bankaların emeklilerin maaşına verecekleri promosyonda.

Milyonlarca emekliye yapılan zam sonrasında bankalar emeklilerin maaşlarına promosyon vermek için kolları sıvadı. Emekliler de zam sonrasında promosyon hesabı yapmaya başladı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin bankaların vereceği prpmpsyonlara ilişkin TRT’ye açıklamalarda bulundu.

Zengin, Temmuz artışlarıyla birlikte bankaların 18 bin TL’ye kadar promosyon verebileceklerine değindi. Zengin, açıklamasının devamında özel bankalara çağrı yaparak; emeklilere promosyonların artırılmasını talep etti. Bankaların emeklilere yönelik cömert davranmalarını istedi.

Zengin, emeklilere bir dizi uyarıda bulundu. Promosyon güncellemesi yapacakların dikkat etmesi gerektiği bazı başlıklara dikkat çekti. Promosyonların 3 yıllık yapıldığını, bir emeklinin örneğin; banka değiştirmek istediğinde ve değiştirdiğinde tekrar 3 yıllık sürecin başladığını söyledi. Zengin, bu durumu şöyle özetledi:

Örneğin emekli 1 yıl önce promosyon anlaşması yapmış olsun, 6 bin TL almış olsun. Yeni banka 18 bin TL veriyor. 18 bin TL’den 4 bin TL düşüyor ve 14 bin TL alınıyor. Bu 14 bin TL üç yıllık süre için emeklimizin hesabına yatırılıyor."