Enerji Bakanı Bayraktar: 'Yeni müjde falan yok'

Enerji Bakanı Bayraktar: 'Yeni müjde falan yok'
Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğalgaz ve petrol müjdelerinin olmadığını açıkladı. Gelecek müjdelerin sismik çalışmalardan ve test sonuçlarından sonra verileceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin doğalgaz ve petrol keşifleriyle ilgili olarak "Yeni müjde filan yok" açıklamasında bulundu. Bayraktar, Filyos Limanı ve doğalgaz üretim sahasında gazetecilere yaptığı açıklamalarda, mevcut keşiflerin uluslararası standartlarda yürütüldüğünü vurguladı.

'KÜÇÜMSENMEMELİ'

Bakan Bayraktar, "Petrol ve doğalgaz müjdeleri" şeklindeki haberlerin sıkça yandaş basında yer aldığını belirterek, bu tür açıklamaların profesyonel ve uluslararası standartlara uygun şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Özellikle 2020'deki gaz keşfi ve diğer projelerle ilgili açıklamaların titizlikle hazırlandığını ve bu çalışmaların küçümsenmemesi gerektiğini vurguladı.

'YENİ MÜJDE FİLAN YOK'

"Seçim dönemlerinde yeni petrol ve gaz bulunur" şeklindeki tartışmalara da değinen Bayraktar, bu tür iddiaların sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Zonguldak'ta yapılan İl Danışma Kurulu toplantısında yeni bir müjde olup olmadığı sorusuna ise, "Yok, yeni müjde filan yok. Müjde, sismik çalışmalar bittiğinde ve testlerin sonuçları olumlu olduğunda olabilir" yanıtını verdi. Bayraktar, müjdelerin uluslararası standartlarda bir keşif olarak duyurulabileceğini, ancak ekonomik olarak üretim fizibilitesinin ayrıca değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.