Enflasyon sonrası Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama

Enflasyon sonrası Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TÜİK'in yayımladığı enflasyon verilerinin ardından yaptığı ilk açıklamada, yıllık enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu vurguladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 3,32, yıllık ise yüzde 61,78 oranında arttı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu durumu sosyal medya hesabından değerlendirdi. Şimşek, yıllık enflasyonun azaldığını vurguladı.

SON DAKİKA! Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Düşüş sürüyor

ŞİMŞEK'İN SÖZ KONUSU PAYLAŞIMI ŞU ŞEKİLDE;

"Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi.

Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek.

Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız."

rr.jpg

TÜİK TEMMUZ AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI

TÜİK, merakla beklenen enflasyon rakamlarını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu, yıllık enflasyonu, yüzde 61, 78 olarak açıklarken aylık enflasyonu yüzde 3,23 şeklinde duyurdu.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, yurtiçi üretici fiyat endeksi , aylık bazda yüzde 1,98 oranında artış gösterdi. Yıllık yurtiçi üretici fiyat endeksi ise yüzde 41, 37 arttı.