Engin Polat'ın savunması alınıyor: 'Şirketlerimi geri verin!'

Engin Polat'ın savunması alınıyor: 'Şirketlerimi geri verin!'
Dilan ve Engin Polat’ın da bulunduğu 28 sanık, suç örgütü kurma ve mal varlığı aklama suçlamalarıyla Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Engin Polat, delil yetersizliğine dikkat çekti.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın aralarında bulunduğu şüpheliler bugün hakim karşısına çıktı. Engin Polat, 'Ortada bir tane somut delil yok. Şirketlerimiz TMSF'den alınıp tarafımıza verilsin.' dedi. Tahliye edilen Dilan Polat da eski villasına taşınmıştı.

28 SANIK PEK ÇOK SUÇTAN YARGILANIYOR

Dilan ve Engin Polat’ın da bulunduğu 28 sanık, suç örgütü kurma, mal varlığı aklama ve bahis yasasına muhalefet suçlamalarıyla Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Aralarında 4 tutuklunun bulunduğu sanıklar, duruşmanın başında mahkemede yer aldı. Davanın detayları ilerleyen süreçte netlik kazanacak.

'HİÇBİR İDDİAYI KABUL ETMİYORUM'

Gazeteci Emrullah Erdinç duruşmadan aldığı notları sosyal medyada paylaştı. Erdinç, "Siyah takım elbiseyle mahkemeye gelen Engin Polat savunmasını yapıyor. Soğuk cüzdanın ne olduğunu bilmiyorum. İddianamede delil olmadığı için nasıl savunma yapacağım. Ben Kıbrıs’ta kimse ile görüşmedim. Jasminbet sitesini bilmem hesaplarıma para gelmedi. Tanık Erkan Şahin'i tanımam. Tanık Erkan Şahin beni CİMER'e şikayet ettiğini söylüyor hiçbir iddiasını kabul etmiyorum elinde olmayan iddialarla beni suçlamıştır hiçbirini kabul etmiyorum. Sanık Emre Çiftçi gizli tanık gibi sunuldu ama gizli tanık değil. Cezaevinde yanına gelen kişilerin verdiği bilgiyi anlatıyor. Tanık, başka tanıklardan duyduğunu anlatıyor. Yani bildiği hiçbir şey yok. Yıllardır cezaevinde olan kişi başka amaçlar uğruna tanıklık yapıyor. Kabul etmiyorum. Tanık Tufan Yılmaz, 4 Haziran 2024 tarihinde şikayetçi olmuş. Sözde 650 bin lira benden alacağı olduğunu söylemiş. Kendisini tanımıyorum. tanımadığım birisinin gerçeği yansıtmayan bir olayından dava açıldı. Kendi bile şaşkındır bu davaya. Engin Polat şirketlerden bahsederken, reklamını yaptığı sırada hakim Engin Polat'ı uyardı. Reklam yapma dedi." notlarını aktardı.