Erdoğan 'ölüm yasası'nı savundu: 'Merhamet dersi vermeyin'

Erdoğan 'ölüm yasası'nı savundu: 'Merhamet dersi vermeyin'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokak hayvanlarının öldürülmesi konusunda geri adım atmadı ve "Ülkemizde sorun var, kimse merhamet dersi vermeye kalkışmasın." dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokak hayvanlarının öldürülmesiyle ilgili kanun teklifini destekledi. Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan, "Kimse bize merhamet dersi vermesin; ülkemizin ciddi sorunları var" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında köpeklerin öldürülmesini öngören yasa teklifi konusunda kararlılıkla ilerleyeceklerini vurguladı. "Kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın," diyen Erdoğan, yasa teklifini Meclis tatile girmeden önce Genel Kurul'un takdirine sunacaklarını ve taşkınlıklara prim vermeden yasalaştırarak sokakları güvenli hale getireceklerini belirtti. Ayrıca Erdoğan, CHP lideri Özel'e "emekli" olma çağrısı yaptı. Erdoğan, Türkiye'de başıboş köpek sorununun ciddi boyutlarda olduğunu vurgulayarak, "Birileri ısrarla görmezden gelse de, ülkemizde benzersiz bir sokak köpeği popülasyonu var. Bu köpeklerin saldırıları, trafik kazaları gibi sorunlara yol açtığını ve bu durumun müdahale edilmezse daha da büyüyeceğini belirtti. Halkın bu konudaki taleplerine sessiz kalmalarının mümkün olmadığını ifade etti.

'KİMSE BİZE MERHAMMET DERSİ VERMEYE KALKIŞMASIN'

Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın. Bölücü terör örgütünün beşikteki bebeği katletmesine Gazze'de masum çocukların katledilmesine ses çıkarmayanlar kalkıp da bize merhametten bahsetmesin. Dağdaki eli kanlı katil sürülerine methiyeler düzenler, kimse kusura bakmasın ama bize vicdan ve merhamet nutku çekemez. Milletvekiline, hem de yüce Meclis çatısı altında 'katil' diye bağıran da onu getirip o cesareti veren de millete karşı saygısızlık, edepsizlik yapmıştır.

YASAYI SAVUNDU, GERİ ADIM ATMADI

sokak-hayvanlari-52-001.png

Unutmayın timsahın gözyaşları merhametten değildir. Komisyon çalışmaları sırasında köpek yüzünden hayatını kaybetmiş 10 yaşındaki kızının acısını yüreğinde taşıyan annenin üzerine yürüyen karakter fukarasının diline en son alacağı kelime merhamettir. Değil insana herhangi bir canlıya karşı yüreğinde merhamet olan biri kalkıp da o densizliği yapamaz. Yüreği yaralı anneyle empati kuramayan başka canlılarla nasıl kursun? İnsan sevmiyorlar ki bir köpeği nasıl sevecekler? Bu meseleyi Meclis tatile girmeden önce Genel Kurul'un takdirine sunacak orada da taşkınlıklara prim vermeden inanıyorum ki Cumhur İttifakı olarak teklifi yasalaştırarak sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz.

'DESTEK BEKLİYORUZ'

sokak-hayvanlari-55-001.png

Teklifin yasalaşması başlangıç. Önemli olan sahiplenme kampanyasıdır. Tüm hayvan severlerden başıboş köpekleri sahiplenme kampanyamıza güçlü destek bekliyoruz." cümlelerini kaydetti.