Erdoğan'dan Meclis'teki Can Atalay oturumu hakkında ilk yorum! Ahmet Şık’a provokatör dedi

Erdoğan'dan Meclis'teki Can Atalay oturumu hakkında ilk yorum! Ahmet Şık’a provokatör dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis’te yaptığı konuşmada, TBMM’deki AKP Milletvekili Alpay Özalan’ın TİP Milletvekili Ahmet Şık’a saldırmasıyla gündeme gelen Can Atalay oturumuna ilişkin ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kiler İplik Fabrikası önünde Bitlis kamu ve özel sektör yatırımları toplu açılış törenine katıldı ve burada gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği konuşmada, TBMM'de gerçekleştirilen Can Atalay oturumunda AKP milletvekili Alpay Özalan'ın TİP Milletvekili Ahmet Şık'a saldırmasına ilişkin ilk kez konuştu.

Konuşmasında, Ahmet Şık'ı "marjinal" ve "provokatör" olarak niteleyen Erdoğan, muhalefeti de hedef aldı.

"BU PROVOKATÖRÜ ELLERİNDEN GELSE DEMOKRASİ HAVARİSİ İLAN EDECEKLERDİ"

"Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalkıp şimdi İstanbul'un çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini kapı dışarı ettiler. Avrupa'da keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı.“ ifadelerini kullanan Erdoğan, muhalefetin kendi menfaatlerinden başka gündemleri olmadığını ve yetkiyi milletten alıp hizmeti hapisteki teröriste verdiklerini söyledi.

Meclis'te provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini takip ettiğini kaydeden “Meclis kürsüsünden millete hakaret eden bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi. Muhalefetin bu koroya ip gibi dizilmesi teslimiyet işaretidir. Bir avuç marjinal muhalefeti esir almış, parmağında oynatmaktalar." ifadelerini kullandı.

“Meclis kürsüsünden millete hakaret eden bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi. Muhalefetin bu koroya ip gibi dizilmesi teslimiyet işaretidir. Bir avuç marjinal muhalefeti esir almış, parmağında oynatmaktalar.” açıklamasında bulunan Erdoğan, “Halktan kopmuş durumdalar. milletimiz bunların neyin peşinden koştuğunu çok iyi görmekte. Bunlardan ülkeye hayıt gelmesi mümkün değildir. Türkiye'yi sıkıntılarından kurtaracak olan yine biziz.” dedi.