Erdoğan’ın saraylarının maliyeti ortaya çıktı! CHP’yi gösterişle suçlamıştı

Erdoğan’ın saraylarının maliyeti ortaya çıktı! CHP’yi gösterişle suçlamıştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP arasında gösteriş tartışmaları yaşanırken AKP iktidarı döneminde Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Okluk Yazlık Sarayı ve Ahlat Sarayı'nın toplam maliyeti dudak uçuklattı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıldönümü etkinlikleri için gittiği Bitlis’te 25 Ağustos günü gerçekleştirdiği konuşmada, CHP’yi hedef alarak Türkiye’nin, “Yokluk ve yoksullukların olduğu eski günleri geride bıraktığını” ifade etti. CHP yöneticilerini, "Gösteriş müptelası elitistler" olarak nitelendiren Erdoğan’a CHP’den yoğun bir tepki geldi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Erdoğan’ın muhalefet partilerine ilişkin sözlerinin ardından dikkatler, AKP iktidarlarında inşa edilen saraylara yöneltildi. Sadece Beştepe, Okluk ve Ahlat'taki sarayların açıklanan resmi maliyetinin 3,5 milyar TL’ye ulaştığı tespit edildi.

BİN ODALI SARAY

Ankara'da bulunan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin yüksek maliyeti dikkatleri çekerken bin odası bulunan sarayın, 1 milyar 370 milyon TL’ye inşa edildiği belirtildi. Fakat muhalefet, 1,3 milyar TL olarak açıklanan resmi maliyetin gerçeği yansıtmadığını ve Saray’ın toplamda 4 milyar 856 milyon TL’ye mal olduğunu ileri sürdü.

elmadag-15.png

SALDA’DAN KUM ÇEKİLDİĞİ İLERİ SÜRÜLMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı için Marmaris’te birçok ağaç kesilerek inşa edilen Okluk Sarayı’nın maliyeti de dikkatleri çekti. 2023 yılının sonuna dek, toplamda 685 milyon 500 bin TL harcanan Okluk Sarayı’nın proje tutarı, 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda 725 milyon 362 bin 738 TL olarak güncellendi. Yazlık Saray’ın plajı, Salda Gölü'nden çekildiği iddia edilen kum ve çakılla dolduruldu.

Bitlis’e inşa edilen Ahlat Köşkü’nün de 662 milyon 400 bin TL’lik toplam maliyeti, 1 milyar 219 milyon 901 bin TL’ye çıktı ve sarayın 2026 yılında bitirileceği iletildi.