Erol Mütercimler'den flaş Mehmet Şimşek kulisi! İki isim açıkladı

Erol Mütercimler'den flaş Mehmet Şimşek kulisi! İki isim açıkladı
Gazeteci, Akademisyen ve Stratejist Erol Mütercimler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili bomba bir kulis bilgisi paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa edeceği öne sürülmüş ve bu iddiayı Bakanlık ve Şimşek yalanladı. AKP’li Şamil Tayyar ise söz konusu iddiaların ortaya atılması konusunda, “maskeli dostlar” ifadesini kullanarak partisinin içini işaret etti.
Gazeteci İsmail Saymaz, bugün yazdığı köşe yazısında, Berat Albayrak’ın yeniden Hazine ve Maliye Bakanlığı’na döneceğinin konuşulduğunu ifade ederek “Erdoğan’ın iş görme şekli, bu ihtimalin mümkün olabileceğini düşündürüyor. Şimşek, gerçekten istifa etti mi? Şimşek’e yakın olduğunu bildiğim bir kaynağım bana “İstifaya niyetlendi. Fakat Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vazgeçirdi” dedi.” ifadelerini kullandı.
Saymaz, kaynağının Şimşek’in bazı kararlarının AKP yönetimi tarafından engellendiği için istifaya niyetlendiğini vurguladığını iletti.

simsek.png


EROL MÜTERCİMLER’DEN FLAŞ İDDİA!


Mehmet Şimşek’in istifa haberlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erol Mütercimler, olası bir görevden alınma senaryosunda bakanlık koltuğuna oturabilecek iki ismi açıkladı. Şimşek'in istifa iddiasına ilişkin ilk yorumu yapan Erol Mütercimler, bu sefer olası bir 'görevden alınma senaryosunda' bakanlık koltuğuna oturabilecek iki ismi söyledi. Mütercimler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bir Kemalist olarak en başından bu yana Şimşek’in göreve gelmesine karşı olduğunu ancak görevden alınmasının şu an Türkiye aleyhine olacağını iletti.
Mütercimler, 'olası bir görevden alınma senaryosunda' AKP'nin eski Ekonomi Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak'ın bakan olabileceğini ileri sürdü. Mütercimler, YouTube kanalında gerçekleştirdiği açıklamada, "Mehmet Şimşek'in istifa etme şansı yok tabi görevden alınırsa, kırılgan ekonomik yapı allak bullak olur. Ülkemizin aleyhine olur.” ifadelerini kullandı.
“Mehmet Şimşek gönderilirse yerine senaryo olarak söylüyorum ya Ali Babacan ya Berat Albayrak gelir. Oturun şimdi siz hesabı yapın. Ben niçin Şimşek kalsın diyormuşum.” ifadelerini kaydeden Mütercimler, açıklamasının devamında, tek derdinin ülkesini olduğunu belirterek “Fatih Altaylı ayın yedisinde bazı AKP'liler karşılaşmış bunu öğrenmiş, ben ondan daha geç olarak isim öğrendim. Efendim bunu kimden? İsim verilmez.” açıklamasında bulundu.
Mütercimler, “Erdoğan'a çok sadık, AKP'ye değil, Saray'daki danışmanlardan nefret eden AKP'lilerle konuşurken isim onlar verdi" ifadelerini kullandı.