Erzurum’da kahraman şoför, rahatsızlanan hamile yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Erzurum’da kahraman şoför, rahatsızlanan hamile yolcuyu hastaneye yetiştirdi
Erzurum’da bir belediye otobüsü şoförü, güzergahını değiştirerek rahatsızlanan hamile yolcuyu zamanında hastaneye ulaştırdı.

Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde Murat Kamacı’nın yönetimindeki 25 H 0125 plakalı otobüse binen hamile kadın, kısa süre sonra rahatsızlanınca otobüs şoförü kadını hastaneye yetiştirdi. Yolcuların durumu fark etmesi üzerine Kamacı, hızla hareket ederek güzergah dışına çıktı ve kadını Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne götürdü.

Hamile kadın, hastane personeline teslim edilip gerekli tıbbi müdahale sağlandı. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen kadının yaşadıklarına dair şoför Kamacı şöyle bir açıklama yaptı, "Yolcular, bir kadının fenalaştığını söyledi. Aracı hemen durdurdum, el frenini çektim ve kadınların etrafını açmalarını istedim. Su vermelerini söyledim. O esnada bir başka kadın yolcu, rahatsızlanan kişinin hamile olduğunu bildirdi. Sevk merkeziyle irtibata geçip güzergahı terk ederek hastaneye doğru yol aldım. Sağlık ekibi geldi, kadını sedye ile aldı. Daha sonra kadının eşi beni aradı, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Allah şifa versin”