Et ve Süt Kurumu'nun açıklaması tepkilere neden oluyor

Et ve Süt Kurumu'nun açıklaması tepkilere neden oluyor
Et ve Süt Kurumu’na kuzu etine önyargı olduğunu söylemesinden sonra, sorunun önyargı değil; fiyat olduğu yönünde tepkiler çoğalıyor

Et ve Süt Kurumu’nun, “Halk kuzu etine önyargılı olduğundan yemiyor” açıklamasına ve devamında et satışları ve alışları üzerine Ali Ekber Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ali Ekber Yıldırım’ın sosyal medya hesabı “X” üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

Yanı sıra Halk Tv’ye canlı bağlanan Yıldırım, yetkililerin reklamla et tüketimini artırmaya yönelik adımlarının mümkün olmayacağından söz etti.

Yaklaşık 30 yıldır tarım yaptıgını dile getiren Yıldırım, “Et ithalatı arttıkça et fiyatları da yükseliyor.” dedi. ESK’nin “kuzu etine önyargı var” açıklamasına ise fiyatından dolayı kuzu etine yaklaşılmadığını söyleyerek yanıt verdi.

Et tüketimi ve üretimi ile ilgili yaptığı açıklamalarda Ali Ekber Yıldırım şu sözlere değindi. “Meralarımızı desteklememiz, çiftçileri desteklememiz gerekiyor. ESK’nin bir amacı vardı, hayvancılığı geliştirmek ama son 10 yıla bakıyoruz, geliştirmek bir yana; ESK ithalat noktası olarak çalışıyor. Her şeyi ithal eden bir hale geldi.”

Hem üreticinin hem tüketicinin bu uygulamalardan ciddi zararalar gördüğüne değinen Yıldırım, “Böyle bir ortamda istediğiniz kadar tanıtım yapın eğer parası yoksa tüketicinin hiçbir anlamı olmaz.” dedi.