Eylem Tok davasında yeni gelişme: İade talebi ikinci kez ertelendi!

Eylem Tok davasında yeni gelişme: İade talebi ikinci kez ertelendi!
Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan kazaya karışan Timur Cihantimur ile kaçmasına yardımda bulunan anne Eylem Tok, Amerika Birleşik Devletler'inin Boston eyaletinde yakalanmalarının ardından yargılanmalarına devam ediliyor.

1 Mart gecesi İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı lüks aracıyla aşırı hız yapması sonucu Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan Timur Cihantimur ile anne Eylem Tok'un yargılanmalarına Amerika Birleşik Devleti'nin Massachusetts'teki Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediliyor. Yargınlama sürecine dair yeni gelişmeler yaşanırken, Türkiye'ye iadesi istenen anne ve oğlunun iade talebinin bir kere daha ertelendiği öğrenildi.

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre, iade talebi üzerine daha önce 11 Eylül'de yapılacağı açıklanan, ancak bu hafta içinde bir gün öne çekilerek 10 Eylül'de yapılacağı belirlenen karar duruşmasının 9 Ekim saat 14.00'te ertelendiği açıklandı. VOA Türkçe’nin dava dosya kayıtları ve mahkeme katibi Noreen Russo’dan da teyit ettiği bilgiye göre karar duruşmasının tarihi ikinci kez ertelenmiş oldu.

İADE ŞARTLARININ YETERİNCE OLUŞTUĞUNU ÖNE ÇIKARAN 27 SAYFALIK BİR YAZILI MÜTALAA SUNULDU

Yargılanma süreci devam ederken daha önce anne Eylem Tok'un iade talebine ilişkin savıcılık 27 sayfalık bir yazılı mütalaa sunmuştu.

Mütalaada iade talebinin şartların oluştuğu öne sürülmüş, gerekli işlemlerin yerine getirilmesine karar verilmişti. Savcılık, Tok’un 11 Eylül’de Boston’da yapılacağı belirtilen duruşmada Türkiye’ye iadesini engelleyecek herhangi bir yasal değişiklik olmayacağını vurgulamıştı.

Başsavcı Vekili Levy, Tok'un Türkiye'nin iadesini talep ettiği her iki suçu da işlediğine inanmak için ellerinde yeterli kanıt olduğunu belirterek, mahkemeden Tok'un Türkiye'ye gönderilmesi için ABD Dışişleri Bakanlığı'na iade kararını tebliğ etmesini talep etmişti.