Ezgi Apartmanı davasında firariler suçsuz bulundu

Ezgi Apartmanı davasında firariler suçsuz bulundu
Kahramanmaraş'ta tahrip edildiği için 6 Şubat Depremlerinde yıkılan ve 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasında "330 GÜNDÜR KAÇAK OLAN FİRARLER" suçsuz bulundu!

Ersan Şen talep etti, yeni bilirkişi raporu yayınlandı, 35 kişinin hayatını kaybettiği Maraş'taki Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasından sorumlu olan isimlerin "suçsuz oldukları" öne sürüldü.

ep1.webp

Hatırlanan, hatta unutulmaması ümit edilen 6 Şubat büyük Kahramanmaraş depremleriyle birlikte Maraş’ın Onikişubat ilçesindeki 10 katlı Ezgi Apartmanı yanlış imar ve yapım katliamı sebebiyle yıkılmıştı. 6 Şubat günü saat 04.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkılan apartman deyim yerindeyse 35 kişiye mezar olmuştu. Sonrasında yıkılan apartmana ilişkin yürütülen davada Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel haklarında 876 yıl 6’şar aya kadar hapis istendi. Haklarında iddianame düzenlenen firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in “suçsuz olduğu” öne sürüldü.

Peki apartmanı deyim yerindeyse oyan bu isimler suçsuz bulundu?

EZGİ APARTMANI FELAKETİYLE İLİŞKİLİ İSİMLER NASIL SUÇSUZ BULUNDU?

BirGün'ün haberine göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) yedi öğretim üyesinin hazırladığı raporda binayı inşa eden müteahhit ile binanın giriş katında bulunan ve tadilat yapan Kervan Pastanesi’nin yıkımda asli kusurlu oldukları belirtilmişti. Pastanenin sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel bu olaydan sonra kayıtlı adreslerinde bulunamayınca haklarında yakalama kararı çıkarıldı. 330 gündür kayıp olan firarilerin avukatı Ersan Şen, müvekkillerini koruyabilmek için yeni bir strateji güttü. Bu stratejide Ersan Şen Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeni bir bilirkişi raporu hazırlattı.

Hazırlanan yeni raporda 330 gündür "firari" olan sanıklar Mustafa Pekel ve Sami Kervancıoğlu suçsuz bulundu. Raporda, Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile Ertan Danacı'nın yapmış olduğu tadilatın tek başına veya diğer nedenlerle birleşerek binanın yıkımı üzerinde bir etkisinin olmadığının saptandığı yer aldı. Böyle olunca da "firari", "kaçak", "330 gündür kaçak" olan isimlerin aykırı davranışlarının bulunmadığı raporlamış oldu.

Suçluluk psikolojisiyle olsa gerek "tam 330 gündür kaçak" olan isimler bu rapora göre "suçsuz" bulundu. Bu yeni rapora imza atan yeni bilirkişi heyetindeki isimler Turgay Çoşgun, Cihan Öser, Mücteba Uysal, Hakkı Ekşi ve Barış Sayın.

YENİ BİLİRKİŞİLER 30 BİN TL DAHA İSTEDİ

Yeni bilirkişi raporuna imza atan ve "330 gündür kaçak" olan Mustafa Pekel ve Sami Kervancıoğlu'nun susçsuz olduğunu iddia eden Turgay Çoşgun, Cihan Öser, Mücteba Uysal, Hakkı Ekşi ve Barış Sayın sürecin zorlu, raporun hazırlanmasında yaşanan güçlüğün fazla olmasından ötürü bilirkişi ücretlerinin kişi başı 30 bin TL arttırılmasını istedi.

Kervan Pastanesi'nin iç mekan tasarımcısı olan Ertan Danacı tutukluydu. Bu raporla birlikte derhal tahliye talebinde bulundu. Danacı’nın, avukatı Erkam Erdem, mahkemeye verdiği dilekçede, “Eylül 2023 tarihli KTÜ bilirkişi raporunda yer alan hatalı ve eksik değerlendirmeler sonucunda kusurlu addedilerek tutuklanan ve bugüne kadar tutukluluğu devam eden sanığın, tutuklanmasının temeli olan kusur isnadı ortadan kalktığından, sanığın bihakkın tahliyesine karar verilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.