Fahrettin Koca'nın İtirafına CHP Suç Duyurusunda Bulunacak

Fahrettin Koca'nın İtirafına CHP Suç Duyurusunda Bulunacak
CHP, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın şehir hastaneleri açıklaması hakkında suç duyurusunda bulunacak. CHP'li Zeliha Aksaz Şahbaz, “Türkiye’nin sağlık sorunları, Sağlık Bakanı değişimiyle çözülmenin çok ötesine geçmiş durumdadır” diye konuştu.

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada şehir hastanelerinin 322 milyar Euro olan kira bedelinin bütçeye yükünü 27.5 milyar Euro’yla sınırladıklarını açıklamıştı.

fahrettin-koca-1.png

Skandal açıklama sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP'nin eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

164602-59869-001.jpg

Fahrettin Koca'nın bakanlık dönemini "başarısız" bulduğunu belirten Şahbaz, Fahrettin Koca’yla iki kere görüştüklerini anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

''Bu görüşmelerimizde ilkinde deprem bölgesiyle ilgili olan inceleme gezimiz sırasındaki tespitlerimizi paylaştık. Gerçekten deprem bölgesi çok kötüydü. İkinci görüşmemizde de sağlık sistemindeki aksaklıkları paylaştık. Fahrettin Koca 2018 yılından beri Sağlık Bakanı olarak görev yapıyordu. Pandemi döneminde de zorlu bir süreçte sağlık bakanlığı yaptı.

Fakat bu dönemde 3 maskeyi dağıtamayan, sağlık verilerini saklayarak halkımızın sağlık konusundaki hassasiyetiyle oynayan ve 3 dolara alınabilecek bir aşıyı yandaş firmadan 12 dolar civarında alarak çok büyük kamu zararına uğratan, başarılı bir bakanlık dönemi yaşanmadı. Devletin kesesinden kuruş çıkmayacak denilen Şehir hastanelerinin adeta bir kara deliğe dönüştüğünü de gider ayak itiraf etti. Bu konuda suç duyurusunda bulunacağız."