Fatih Altaylı'dan “Müslüman olmayan Türk değil müslüman Suriyeli bizdendir” diyen Aydın Ünal’a sert yanıt

Fatih Altaylı'dan “Müslüman olmayan Türk değil müslüman Suriyeli bizdendir” diyen Aydın Ünal’a sert yanıt
Gazeteci Fatih Altaylı, "Müslüman bir Suriyeli, Türk olduğunu iddia eden bir ateistten daha fazla bizdendir" ifadelerini kaydeden Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal’a zehir zemberek bir cevap verdi.

Geçmiş dönemlerde, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın konuşma metinlerini hazırlayan Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal’ın, "Müslüman bir Suriyeli, Türk olduğunu iddia eden bir ateistten daha fazla bizdendir" ifadelerine, gazeteci Fatih Altaylı’dan çarpıcı bir yanıt geldi.

Yaptığı açıklamada, “Bunu söyleyen Erdoğan’ın metin yazarı” ifadesini kaydeden Altaylı, “Sonra diyoruz ki Erdoğan niye bunu söyledi, niye insanları kutuplaştırdı. Kılavuzu Aydın Ünal olanın gideceği yolda o olur. Bu söylediği ne demek? Böyle bir laf mı var? Müslümanlık yokken Türklük yok muydu?” ifadeleriyle Ünal’ı eleştiri yağmuruna tuttu.

altayli.png

“DEFOL GİT SURİYE’DE YAŞA”

Altaylı, Türklüğün müslümanlıktan eski olduğunun altını çizerken “O kadar merak ediyorsun defol git Suriye’ye yaşa. Türklük bir din meselesi değildir. Türklük bir ırk meselesidir.” dedi. Türklüğün, ırktan da öte bir hissiyat meselesi olduğunu belirten Altaylı, “Aydın Ünal kendini Türk hissetmeyebilir. Bu ne benim için ne de Türklük için bir kayıptır. Olsa olsa Aydın Ünal için bir kayıp olabilir” açıklamasında bulundu.

Ünal’ın açıklamasını ‘hainlik' olarak değerlendiren Altaylı, “Bu milleti din üzerinden bölmeye çalışmak Türklere düşman olanların yaptığı bir şeydir” ifadesini kullandı.

unal.png

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği açıklamada "Suriyeli misafirler Türkiye’ye yük değil, tam tersine yük alıyorlar" ifadesini kullanmış ve tepki çeken değerlendirmelerde bulunmuştu.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların Türklüğün asimile olmasını engellediğini öne süren Ünal, “Müslüman bir Suriyeli, Türk olduğunu iddia eden bir ateistten daha fazla bizdendir. Her Müslüman Türk değildir ama Türk, Müslümansa Türk’tür" ifadelerini kaydetmiş ve eleştiri oklarının hedefi olmuştu.