Fatih Altaylı’dan Ahlat’taki şatafata sert tepki!

Fatih Altaylı’dan Ahlat’taki şatafata sert tepki!
Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü sebebiyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık yaptığı Kabişne Toplantısı Bitlis’in Ahlat’ın ilçesinde yapıldı. Gazeteci Fatih Altaylı, Ahlat’ta yaşanna lüks ve şatafata tepki gösterdi.

Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü nedeniyle Bitlis’in Ahlat ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da başkanlık ettiği Kabine Toplantısı, ilk defa bir ilçede yapıldı.

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken geçtiğimiz gün düzenlenen Kabine Toplantısı ve Ahlat’ta gerçekleştirilen törenleri yorumladı. Altaylı, Ahlat Sarayı’nın önüne 1 milyon 200 bin TL’lik bir tekne bağlandığını belirterek yaşanan lüks ve şatafata sert tepki gösterdi.

ahlat-1.png

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tekneyi görünce bir baktım herhalde bu doğru değildir dedim. Sonra fotoğrafı büyüttüm önündeki bağlı tekne Wally Tender.” ifadelerini kullanan Altaylı, söz konusu teknenin, şimdilerde yapılan tekneler arasındaki en lüks tekne olduğunu ifade etti.

Altaylı, “Onlardan bir tanesi Ahlat Sarayı'nın önünde bağlı. Bu tekneyi milyarderler kullanır. Bunların fiyatları 1 milyon 200 bin dolar. Sarayın önünde bağladıkları, Van Gölü'nde gezecekleri tekne 40 milyon lira.” ifadelerini kaydederek muhalefete ilişkin eleştirileri hatırlattı ve “Sonra muhalefet gösteriş yapıyor." dedi.