Fatih Altaylı'nın programında çarpıcı sığınmacı iddiası: İklim bilimci Türkiye’yi vuracak kara senaryoyu açıkladı

Fatih Altaylı'nın programında çarpıcı sığınmacı iddiası: İklim bilimci Türkiye’yi vuracak kara senaryoyu açıkladı
Fatih Altaylı’nın Teke Tek Bilim programına katılan İklim Bilimci Levent Kurnaz, bir sabah Türkiye sınırına Pakistan, Hindistan ve Bangladeş’ten 20-30 milyon sığınmacının geleceğini açıkladı.

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında yayınladığı Teke Tek Bilim isimli programında İklim Bilimci M. Levent Kurnaz’ı misafir etti. Söz konusu programda, yakında bütün dünyayı ciddi bir tehlikeye sokacak iklim krizi ve bunun Türkiye’ye olacak etkileri tartışıldı.

altayli.png

İklim Bilimci Kurnaz iklim krizinin Türkiye’yi etkileyecek vehim senaryolarından bahsederken özellikle Hindistan ve Pakistan tarafında etkili olması beklenen iklim krizinin büyük göçlere neden olmasının beklendiğini vurguladı. Kurnaz, Türkiye’ye çok büyük göçlerin olacağını belirterek Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’ten gerçekleşecek göçlerin milyonlarca insanı bulacağını belirtti.

Milyonlarca sığınmacının jeopolitik olarak Türkiye’den başka gidecek bir yerinin bulunmadığını ifade eden Kurnaz, Çin’in zaten bu sığınmacıları istemediğini ve aradaki yolda Himalayalar’ın olduğunu, Pakistan tarafından gittiklerinde burada Türki Cumhuriyetler olduğunu ancak onların da susuzluk problemi ile karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.

altayli2.png

“BİR SABAH SINIRIMIZDA 20-30 MİLYON SIĞINMACI OLACAK”

Türkiye’den başka geriye iki ülke kaldığını kaydeden Kurnaz, sığınmacıların Sünni olduklarını ve İran’ın Şii mezhebinden dolayı bu kişileri istemeyeceğini belirterek bir sabah kalktığımızda sınırlarımızda 20-30 milyon sığınmacı göreceğimizi vurguladı.

TÜRKİYE’DEKİ SIĞINMACILAR

Söz konusu program, yurttaşlar arasında büyük yankı uyandırırken 2011 yılından beri gerek yasal gerek yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yapan sığınmacıların sayısının 10 milyonu geçtiğini, muhalefet partileri ve STK’lar tarafından sıklıkla ifade ediliyor.