Fenerbahçe Üniversitesi Yüzde 228'lik Zam Yaptı

Fenerbahçe Üniversitesi kayıt ücretlerine dev bir zam gerçekleştirdi. Öğrenci ve veliler, yapılan zamma tepki göstermek amacıyla Rektörlük Binası'nın önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi.

Fenerbahçe Üniversitesi'nde öğrenci kayıt ücretlerine dev bir zam yapıldı. Üniversite tarafından kayıt ücretlerine yüzde 228'lük zam gerçekleştirilirken söz konusu karara tepki gösteren öğrenci ve veliler, rektörlük binasının önünde protesto gösterisi düzenledi. Yapılan zam, öğrenci ve veliler tarafından tepkiyle karşılanırken yapılan açıklamada, zammın geri çekilmesi için mücadele edileceğinin altı çizildi.

Eylemciler,2023 yılında 250 bin TL olarak belirlenen eğitim ücretinin bu yıl 440 bin TL'ye yükseltilmesini ve Fenerbahçe Üniversitesi'nin Türk öğrencilere adaletsiz bir fiyatlandırma yapmasını şiddetle kınadı.

fenerbahce-universitesi-tepki.png

TÜRK ÖĞRENCİLERE FARKLI FİYAT

Yapılan yüzde 228'lik zammın geri çekilmesi amacıyla gerçekleştirilen eylemde, üniversitenin yabancı uyruklu öğrencilere sabit fiyat uyguladığı, Türk öğrencilere ise her sene zam yapıldığı vurgulandı.
Öğrenciler, adaletsiz fiyatlandırmaya, “Yabancı öğrencilere sabit fiyat, Türk öğrencilere zam! Aynı bölümde aynı eğitimi almak için Türk öğrenciler daha fazla ödeme yapmak zorunda bırakılıyor” ifadeleriyle tepki gösterdi. Protestocular ayrıca,
burs çeşitlerinin sistemden kaldırılmasını ve bu konuda hiçbir açıklama yapılmamasını eleştirdi.

Öğrenci ve veliler, “Burslar ortadan kaldırılıyor, hiçbir açıklama yapılmıyor! Susmadığımızı göstermek için meydanlarda ve sosyal medyada olacağız” ifadelerini kullanarak üniversitenin zam kararına karşı hep birlikte mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.