FETÖ'cü Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden Cihat Yıldız kıskıvrak yakalandı

FETÖ'cü Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden Cihat Yıldız kıskıvrak yakalandı
FETÖ’nün sözde Türkiye imamı firari Adil Öksüz’ün yurtdışına kaçmasına yardım eden Cihat Yıldız yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde Beylikdüzü'nde bulunan uygulama noktasında durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine harekete geçti. Polis ekipleri tarafından, sürücüyle birlikte toplamda 3 kişinin olduğu araçtan sürücü indirileceği esnada, şüpheli araçla ters istikamete girdi ve kaçmaya başladı.

Araçtan indirilen 2 kişinin Cihat Yıldız ve Ahmet Hızal olduğu tespit edilirken kaçan sürücünün yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı. 100’den fazla kamera kaydını inceleyen polis ekipleri, aracı kullanan kişinin Adem Bora olduğunu belirledi ve şahıs kaldığı adrese gerçekleştirilen operasyon sonucunda yakalandı.

YURTDIŞINA KAÇMADAN ÖNCE 1 HAFTA YANINDA KALMIŞ

Polis ekipleri tarafından şüpheli şahıslara ilişkin yapılan incelemelerde, Cihat Yıldız’ın FETÖ’nün sözde Türkiye imamı firari Adil Öksüz’ün yurtdışına kaçmasına yardım eden kişi olduğunu tespit edildi.

Öksüz’ün Üsküdar'da saklandığı adreste, yaklaşık 1 hafta yanında kala daha sonra ise saklandığı ikametten kendisini alarak Rüştü kod isimli örgüt üyesiyle araçla kaçmasına yardım ettiği belirlenen Yıldız’ın Amasya il imamı olduğu ve askeri mahrem yapılanma içerisinde Hava Harp Okulu yapılanmasında genel müdür konumunda olduğu açığa çıktı.

Aynı zamanda, Yıldız’ın, ByLock programını kullandığı ve Bank Asya'da hesabı olduğu belirlenirken şahsın 8 yıldır firari olarak arandığı, örgüt içerisinde Bahadır-Oğuz ve Cahit kod isimlerini kullandığı, örgütle bağını koparmayan kişilerin ülkede kalabilmeleri için gaybubet evleri ayarladığı açığa çıktı.

DİĞER ŞÜPHELİLERİN DE FETÖ BAĞLANTISI ÇIKTI

Gözaltına alınan diğer şüpheli Ahmet Hızal’ın ise Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli örgüt üyesi askeri personellerden sorumlu olduğu, askeri mahrem yapılanma içerisinde faaliyet gösterdiği, Bank Asya isimli bankada hesabı bulunduğu, ByLock isimli programı kullandığı ve FETÖ üyeliğinden arandığı tespit edildi.

Örgütle halen bağlantılı olan kişilere gaybubet evi temin eden ve örgütle bağlantılı kişilerin yurtdışına kaçma girişimine yardım ettiği ortaya çıkan Hızal’ın güncel yapılanma içerisinde aktif rol aldığın düşünülüyor. Ayrıca Hızal’ın ihraç öğretmen olduğu ve örgütün içinde 'Yavuz' kod adını kullandığı da belirlendi.

KAÇAN SÜRÜCÜ FETÖ’DEN İHRAÇ BİNBAŞI ÇIKTI

Gerçekleştirilen operasyon sonucunda, Ahmet Bora’nın Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde binbaşı rütbesinde çalışırken KHK ile ihraç edildiği, FETÖ/PDY Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan işlem yapıldığı, şüphelinin firari olan örgüt üyelerinin barınma ve saklanmalarına imkân sağladığı, örgütün güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Gözaltına alınan 3 şahıs emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.